Mart SanderFoto: facebook.com/mart.sander.94
Inimesed
20. september 2015, 15:10

MART SANDER LEVIST VÄLJAS: pole hullemat terrorit, kui blokeerida teisel pool maailma oleva inimese võimalus oma asju ajada (34)

"Mis juhtub, kui istud kannatlikult mitu tundi, et toimuks kohtumine filmiprodutsendiga, aga samal ajal su mobiilteenusepakkuja otsustab sind maailmast välja lülitada?" esitab Mart Sander oma Facebooki kontol küsimuse USAs aset leidma pidanud kohtumise ärajäämise kohta. 

Oma küsimusele vastab Sander ise lisades oma postituse juurde pildi kirjast, mille ta sai produtsendilt pärast seda, kui viimane püüdis teda telefonitsi tulutult tabada.
Ingliskeelse kirja otsetõlkes annab produtsent Sanderile mõista, et tal ei ole võimalik töötada Sanderi juhusliku ajakava järgi ning kuna ta ei näe võimalust Sanderiga kohtumise loomiseks, on nende koostöö ebatõenäoline. Kõige lõpuks soovib produtsent Sanderile edu. 

Ehkki Sander väljendab oma postituses otsest pahameelt just Tele2 suunas, pööravad mõned kommenteerijad mehe tähelepanu sellele, et Tele2 USAs ei levi ning soovitavad kontrollida, millist roamingu- ehk rändlusteenuse operaatorit Sander USAs kasutab ning vajadusel seda vahetada. "Eesti operaatorid tagavad teenuse vaid kodumaal, piiri taga pole vahet, kas EMT, Tele2, Elisa, kõik sõltub kohalikust võrgust," selgitab üks teemaga kursis olev isik Sanderile. 

Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt ütleb, et Tele2 USAs otse ei levi, kuid et nende kliendid saaksid ka välismaal olles kvaliteetselt rääkida, on neil lai valik roamingupartnereid. "Mart Sanderit saan ma kohe aidata nii palju, et edastan info meie klienditeenindajatele, kes saavad teemaga edasi tegeleda," teatab Saarvelt ja lubab uurida ning Õhtulehele teada anda, millest tingituna Sanderi telefon tõrkuda võib. 

Sekeldusi olnud varemgi

Aastaid tagasi juhtus analoogne intsident Sanderiga ka Moskvas – tema telefon suleti. "Pidin otsad andma, sest see langes suurepäraselt kokku hetkega, kui mu pass ära varastati," on Sander varasemalt sotsiaalmeedias öelnud. Toona oli teenusepakkujaks samuti Tele2.

Probleemideta ei möödunud ka 2013. aasta periood, mil Sanderile pakkus mobiiliteenust Elisa. Siis tabas Sanderit kord halb üllatus, kuna Elisa sulges liiga suure (146 eurot) arve tõttu tema telefoni.

"Kuni jäin kodus luku taha – snepper läks kinni. Üritasin helistada emale, et talt võti saada – tundus, et tal on telefon pikalt kinni. Veetsin põneva tunni otsides võimalust korterisse saada. Samal ajal üritati mind kätte saada nii Eestist kui mujalt. Kui lõpuks mõtlema hakkasin, et probleem võib olla Elisas, öeldi et "avatakse homme"," on Sander sedagi vahejuhtumit varasemalt värvikalt kirjeldanud.