Foto: Urmas Tartes
Eesti uudised
16. september 2015, 13:59

Agressiivsed herilased ründasid Glehni pargis lapsi, kaks last sai tõsiselt nõelata (18)

Nõmmel Glehni pargis toimus täna hommikul Nõmme gümnaasiumi tervisepäev, mille käigus pidasid algklasside lapsed võistlusmänge. Üritus tuli katkestada, kuna agressiivsed herilased ründasid lapsi. Nõelata sai umbes kümme last, neist kaks väga tõsiselt.

Lapsed viibisid koos õpetajatega Glehni pargi kujude läheduses, kui maapinnas olevast pesast välja lennanud herilased hakkasid lapsi ründama. Nõelata sai umbes kümme last, nendest kaks väga tõsiselt. Üks laps sai nõelata nõnda tugevalt, et ta ei olnud võimeline ise liikuma ning ta transporditi minema täiskasvanu süles, teatas linnaosavalitsus.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on tegemist väga tõsise olukorraga. "Glehni pargis käib iga päev väga palju inimesi ning selline olukord, et herilased seal massina ründavad, on meile teadaolevalt esmakordne. Kuna herilastelt nõelata saamise tõttu on viimasel ajal mitmed inimesed üle Eesti tõsiseid tervisekahjustusi saanud, ei saa me kahjuks võtta ette muud, kui kõnealune herilaspesa likvideerida," ütles Terik.

Herilasepesa likvideeritakse tänase päeva jooksul. Töid tegev firma on hetkel väljaselgitamisel.