KuvatõmmisFoto: Märt Madison/Facebook
Inimesed
15. september 2015, 11:33

VIDEO | Freerun ehk Vaata, kuidas Albu küla noormees enda ehitatud treeningpargis trikitab (6)

"Selle nimi on freerun," räägib Märt Madison, kes on Albu külla ehitanud treeningpargi, kus saab harjutada vaba liikumist, kasutades ümbritsevas keskkonnas vaid oma keha. 
 

Kõva trenn! Spot on järgmiseks nädalaks valmis! #CreativeFreerun #Albubarjam #vol4

Posted by Märt Madison on 13. september 2015. a.

"Freerun on parkouri nö "vend"," seletab Märt Õhtulehele. "Ainus vahe on, et parkouris on oluline kiire edasi liikumine. Freerunis kaob kiire puntist A punkti B liikumise tähtsus ära ja võib liikumisse lisada akrobaatilisi elemente. See on eneseväljenduse viis."

Märt on parkouri ja freeruni harjutanud üle 8 aasta. "Tee selleni leidsin läbi Youtube'i. Kuna sellel ajal oli vanus selline, et kõik tuli järgi proovida mida internetist nägime. Eestis on umbes 25 inimest kes harjutavad tõsiselt. Noori kes vahel hooajaliselt hüppavad on päris palju."

"Koht kus video on filmitud, on Albu külas. Treeningpark on ehitatud just parkouri ja freeruni jaoks. Kuna Albu küla on maakoht, siis küla vahel jäid treeningvõimalused paari aasta kogemusega juba väikeseks. Ehitama hakkasin umbes 5 aastat tagasi ja iga aasta teen täiendust. Kaks korda aastas toimub suurem ühistreening, kus üle Eesti tulevad osavamad kokku ja teeme 2-3päevase treeninglaagri. Kutsume neid "jam"ideks."