Indrek TaalmaaFoto: Stanislav Moškov
Tele
14. september 2015, 21:33

"KÖÖK" Kanal 2-s | Jalgpall on parem kui kõhulahtisus! (1)

Maks ei suuda otsustada, kas ta peaks Saskiaga jätkama või tagasi Vika juurde minema. Viktor Paulus klopib vahule tõelise arusaamatuse ühe kuulsa Eesti jalgpalluriga. Kogu see pöörane särin päädib lõpuks sellega, et Maks saab mürgituse ja satub haiglasse.

Selline tutvustus telekavades annab aimduse, et tulemas on üsna vürtsikas ja põnev osa! Sest, kes on see Eesti jalgpallur, millest ja kuidas Maks mürgituse saab? Oh õudust!
Ja nagu ikka, kohe alguses ütlen – kallid lugejad, palun ärge otsige minu lookesest tulist telekriitikat ega sügavtõsist kunstianalüüsi, minu lugu on pisuke kokkuvõte seekordsest osast, koos mõne isikliku emotsiooniga...

Seekordne osa algabki köögis. Õnneks mitte voodis, nagu mõned osad on hakanud! Meil on ju ikkagi köögisari!

Kõik askeldavad midagi teha, ka peakokk Viktor Paulus (Indrek Taalmaa) valmistab süüa. Näib, et valmis on saanud boeuf a la tartare. Maistev roog toorest veise hakklihast, munast, sibulast ja muudest komponentidest. Restoranisaali see rioog liigub, kuid hetk hiljem tuleb kööki ettekandja Natali (Carmen Seljamaa), kaasas toosama tartare, sest klient on palunud selle ära praadida!!! No tere tulemast!!! Sellist toitu ju ei praeta, see pole ju ometigi veiseliha kotlett! Peakokk on kindel, tema seda ei tee, sama hästi võiks ju jäätist keeta või kisselli röstida! Kööki tuleb ka administraator Vika (Margaret Kodusaar), kellel sama soov – klient tahab saada tartare' praetult! Peakokk keeldub veelkord!

Samal ajal baaris, räägib meie peaosaline Maks (Kristjan Kasearu) oma naisprobleemidest baarman Kasparile (Veljo Reinik). Maks ei suuda valida, kas Saskia (Miina Vilo) või Vika, Vika või Saskia. Ta on ju varem ütelnud, et Saskiaga on kõik väga lihtne, Vikaga on kõik väga keeruline. Kuid, kes on ütelnud, et elu peab lihtne olema!
Kaspar soovitab Maksil võrdlus teha, panna kirja plussid ja miinused, visata kulli ja kirja. Maks naljatab vastu, et äkki peaks ta lausa yina valama, ta ei näe neis Kaspari pakutud variantides lahendust, kuid hetk hiljem Maks viskabki kulli ja kirja. Kahe-eurone münt kukub servapidi jahusse. Ka münditrikk ei anna vastust!

Tagasi kööki. Sinna tuleb restorani uus omanik Kristiina (Gerli Rosenfeld), kes palub samuti peakokal toore veisehakkliha praadimine ette võtta. Selgub, et klient on Kristiina sõbranna, kusjuures tema mees pidavat olema jalgpallur, keegi vene nimega mängija! Peakokal lööb silmis tuluke särama, kas tegemist on Voskoboinikoviga, Nõmme Kaljuga? Kristiina arvab, et nii see on! Peakokk on Nõmme Kalju fänn ja ta asubki toorest veisehakkliga praadima! Peakokk on kõigeks valmis, kui on kusagil isiklikku kasu näha!
Praad antakse Natali kätte ja peakokk palub ettekandjal soovida Kristiina sõbranna kaudu tema mehele palju edu homseks mänguks!

Restoranis toimetab ka Maks, kuid vahelduva eduga põrkab ta kokku kord Saskiaga, kes ei läinudki Küprose-reisile, kord Vikaga, kes ootas teda eelmisel õhtul enda juurde.
Tundub, et Maks pole ikka veel välja nuputanud, kumba tüdrukut eelistada! Ta ajab jälle mingit jama kokku, et Kaspari vanaisa suri ära, teisele tüdrukule ütleb, et suri hoopis Kaspari koer ära. Tema, Maks, pidi olema Kasparile toeks. Kaspar noogutab kaasa, kuid tõdeb Maksile, et paneb ka tema väga keerulisse olukorda. Kaspar puterdab Saskiale, et suri jah koer, kelle nimi oli Vanaisa!!! Tule taevas appi!
Tagasi kööki. Maks varjab ennast ikka Natali ja Vika ees, vähemalt siis, kuid naised mõlemad korraga ühes kohas on.

Õhtul on restorani külastamas toosama päevane restoraniomaniku sõbranna ja seekord on temaga kaasas ka see vene nimega jalgpallur, siis läheb toitu lauda viima peakokk ise.

Tal on kaelas Nõmme Kalju fännisall, ka praele lisatakse Nõmme Kalju emblem. Minnakse saali ja oh üllatust – saalis on jalgpallur küll, aga mitte Voskoboinikov! Hoopis Pareiko on, no see kuulus väravavaht, Levadia mängija! Peakokk on vihane, Levadia fänn ei ole ta kindlasti mitte! Kuidas on kõik restorani naised Levadia ja Kalju segamini ajanud!!! See on ju häbi!!!

Hetk hiljem oleme koos peakokaga. Ta puistab mingit pulbrit pudelisse, milles on toiduõli, Seda näeb peakoka abi Leino (Jaanus Mehikas), kes uurib, mida peakokk teeb, kuid Viktor Paulus vaikib. Näost on näha, et tal on mingi salakaval plaan! Plaan, mis toob kaasa mingi jama!

Köögis vahetab Leino õlipudeli teise vastu, kuid ta jääb pulbrise pudeli äraviskamisega hiljaks, sest juba teeb Maks sellega salatit! Hetk hiljem sööb Maks ise seda salatit (seda selleks, et mitte jälle kokku pärgata kahe tüdrukuga) ja hetk hiljem on Maks köögipärandal pikali! Surnud! Ei, õnneks mitte! Kuid juba kutsutakse kiirabi!

Veidi hiljem oleme haiglas. Maks on haiglavoodis pikali, kui helistab Kaspar. Maks viskab Kaspari üle lolli nalja, justkui oleks Maks haiglast lahkunud või lausa surnud. Maksil näib olevat üsna lõbus sõpra lollitada, kuid hetk hiljem kutustakse naljamees klistiirile!

Peakokk kuulab oma kabinetis spordiülekannet. Kalju ja Levadia on vastamisi. Levadia võidab 1 : 0! Pareiko tõrjus mängus kaks penaltit, kud ometi läks pulbrine salat just talle, ja tal oleks pidanud olema raskekujuline kõhulahtisus! Leino avaldab peakokale saladuse, et tema on süüdi, sest tema vahetas ära õlipudelid. See oleks olnud alatu temp ja peakokk on ju ikkagi hea inimene! Viktor Paulus ei suuda enam mitte midagi ütelda ja ta palub Leinol kabinetist lahkuda!

Tagasi haiglasse! Maksi juurde tuleb Saskia. Nad suudlevad! Kaspar rääkis välja, kus Maks on. Ja taaskord kutsustakse Maks klistiirile!

Restoranis tõdeb Leino peakokale, et eilne jalgpallur on tagasi. Ju tuli oma võitu tähistama! Peakokk hakkab valmistama uut rooga. Leino loodab siiralt, et peakokk ei vürtsita seda taaskord "mürgiga".

Maks naaseb klistiirilt, haiglakoridoris on Vika! Maks juhib neiu teise palatisse. Ega
nad pikalt lobiseda ei saa, Maks kutustakse taaskord klistiirile!

Umbes samal ajal saadab peakokk jalgpalluri lauda söögi ja mulle tundub, et mingi sigadus on sellega ikkagi kokku keeratud! Sest hiljem näeme, kuidas Pareiko ennast vist halvasti tunneb...

Haiglas kohtuvad koridoris Vika ja Saskia. Mõlemad ei saa aru, miks nad seal on, kuni naaseb Maks, kes üritab põgeneda, kuid türdukud näevad teda. Küsivad selgitust, mida Maks ei suuda anda. Ja nii lahkub haiglast Vika ja ka Saskia.

Kas noormehe otsustusvõimetus saab talle saatuslikuks? Äkki jääb ta ilma mõlemast tüdrukust? See oht on nüüd tõepoolest olemas, sest kaua ikka kaks ilusat naist ennast lollitada lasevad!