Alma (Helgi Sallo) ja Mare (Anne Veesaar) sarja võtetel.Foto: Tiina Kõrtsini
Tele
12. september 2015, 11:55

Anne Veesaar sarjast "Õnne 13": kui võttepäev lõpeb, rebin teksti katki ja olen selle juba unustanud (39)

Mammutsarja "Õnne 13" üks tugitalasid tunnistab, et aeg-ajalt "viskab ära", kui inimesed teda tegelaskuju järgi Mareks kutsuvad.

"Tegelikult arvan, et inimesed ei salli minu tegelast, seega midagi ei juhtu ka, kui ma lahkun. "Õnnes" ei muutuks sellest midagi," nendib ta LP-le antud intervjuus.

Seriaali juures peab Veesaar toredaks, et saab kohtuda vanade kolleegidega ning võttepausidel nendega juttu ajada.

"Kui saan oma teksti kätte, siis kriipsutan oma kohad alla ja isegi ei viitsi seda lugeda. Siis lähen võtteplatsile, võtame koos partneriga selle stseeni läbi, teeme ühe duubli ja valmis. Kui võttepäev lõppeb, rebin teksti katki, viskan minema ja olen selle juba unustanud."

Refereeritud artikli täisteksti loe LPst.

Õnne 13 alustas oktoobris 1993 ja Veesaar on Mare Petersoni mänginud seriaali algusest peale. "Me pidime seda seriaali tegema kevadeni, aga sellest on nüüd saanud juba 22 kevadet..." rääkis Veesaar Kanal 2 saates "Radar".

"Ma ütlen, et see on mu juba hävitanud. See on mu tapnud! Sellesse ma olen surnud. See, et on tekkinud teatud kuvand inimesest ja teda on raske kellegi muuna juba kujutleda. Lavastajatel täpselt samamoodi. Ja ma ei saa seda pahaks panna."

Veesaare sõnul on ta mitu korda kaalunud Mare rollist loobumist. "Aga isegi, kui praegu jätaksin selle pooleli, siis seda on tehtud üle 20 aasta, ta on olemas ja ta on inimeste mälus ja ma ei pääse sellest mitte iialgi," ütles Veesaar.