PÄIKESEPOISTE TAPJAKONTSAD: Vanalinnastuudio lavastuse "Päikesepoisid" esietenduse ajal lebas meditsiiniõe rolli täitnud Pille Pürg (vasakul) ühtäkki laval pikali maas. Nagu kirjamark. «Mis arsti ma mängin, kui isegi õde ei seisa püsti,» kostis kolleegi kukkumise peale Pürgi lavapartner Aarne Üksküla. Pürgile said saatuslikuks 15sentimeetristel kontsadel tehtud tantsusammud.Foto: Teatri- ja Muusikamuuseum
Inimesed
12. september 2015, 07:00

Näitleja kannatab kõik välja, mis laval juhtub – nii kukkumised, traumad kui ka puuduva kolleegi eest mängimise (1)

Lavalised äpardused

Lavalised äpardused

Mürtsaki! Keset Vanalinnastuudio esietendust "Päikesepoisid" lebas meditsiiniõe rolli täitnud Pille Pürg ühtäkki laval pikali maas nagu kirjamark. "Mis arsti ma mängin, kui isegi õde ei seisa püsti," kostis kolleegi kukkumise peale Pürgi lavapartner Aarne Üksküla. "Tõusin püsti, mängisin edasi, aga äravenitatud hüppeliiges valutas hirmsasti," muigab Pürg, kellele said tol õhtul saatuslikuks 15sentimeetristel kontsadel tehtud tantsusammud.

"Kingad saabusid enne esietendust ning neil kõndimist ega tantsimist ma harjutada ei saanud," kõneleb Pille Pürg, miks ta ühtäkki end lavalt lebamast avastas. Esietenduspubliku silme all. Esietenduspeol, kus Pürg vapralt naeratades valutavat hüppeliigest eiras, ei saanud keegi aru, et tegelikult kannatas ta põrgupiinu. "Raivo Rüütel küsis "kuidas sa nii loomulikult kukkuda oskad?" ja siis pidin ikka ausalt ütlema, et tegelikult oli see õnnetus," meenutab Pürg takkajärele naerdes.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99