Kuningas Salman bin Abdulaziz Al Saud (paremalt teine).Foto: AFP / Scanpix
Müstika
11. september 2015, 16:46

Saudi printsilt rööviti Pariisis hotelli ees 180 000 eurot maksev kell (22)

Saudi prints jäi Pariisis Louvre'i muuseumi lähedal viietärni hotelli ees ilma oma hirmkallist käekellast, kui vargad ta maha käänasid ja ajanäitajaga öösse kadusid.

Kolmemeheline jõuk lõi Hotel du Louvre Paris' juures aega surnuks ja ootas, et silmapiirile ilmuks vaeva väärt rikas klient. Ja ennäe – kesköö paiku hakkaski meestele silma prints Mohammad Bin Adulaziz Al Saud, kes kõndis edasi-tagasi ise samal ajal telefoniga rääkides, kirjutas The Local.

Varganäod käänasid printsi pikali maha, rabasid ta randmelt luksusliku Šveitsi kella Audemars Piguet ning kadusid sellega Pariisi öösse. Kella hind on 180 000 eurot.

Ühtki kurikaela pole seni kinni peetud, kuid sandarmid loodavad suuresti vihmavarjule, mis vargabandest maha jäi ja millelt loodetakse võtta sõrmejälgi.

Mohammad Bin Adulaziz pole esimene Saudi prints, kes Pariisis varaste ohvriks langenud. Eelmise aasta augustis ründasid üht teist Saudi printsi mehed Kalašnikovi automaatidega. Röövijad said saagiks ümmarguselt 250 000 eurot sularahas ning mõned "tundlikud" dokumendid.

Saudide rikkus meelitas Pariisis vargad ligi ka Saudi saatkonna töötajale, kellelt eelmise aasta oktoobris varastati 15 000 eurot, kui ta pahaaimamatult restoranis lõunat sõi. Veel samal kuul tõmmati Saudi printsessilt autost kaks kotti 25 000 euroga.