Peeter Oja ja Hannes VõrnoFoto: Teet Malsroos
Film
9. september 2015, 16:57

Hannes Võrno ja Peeter Oja astuvad koos lavale: me ei soojenda üles Kreisiraadiot, ilma Tarmota ei ole see võimalik! (12)

Täpselt kuu aja pärast esietendub Peeter Oja ja Hannes Võrno ühine roadshow "Eesti 99". Võrno märkis, et nad ei plaani oma uue projektiga taaselustada Kreisiraadiot, sest ilma lahkunud Tarmo Leinatammeta ei oleks see võimalik.
"See lavastus on ten in one roadshow" ütles Peeter Oja pressiteate vahendusel.
 
"Tavapäraselt pakutakse meile 2in1, näiteks Wash & Go shampoon või äärmisel juhul 3in1, habemajaja, ninakarvatrimmer ja juuksepiiraja ühes masinas. Aga meie otsustasime olla moodsamad, olla ajast ees ja tegime kümme lugu ühes loos. See on kümnekäiguline komplekslõuna! Tehke järele!"
 
"Kui nüüd hetkeks naljatamine kõrvale jätta ja päris tõsiselt rääkida, siis on tegemist suure kunstiga” jätkas Hannes Võrno.
 
"Võtsime eesmärgiks katsuda eestlase hinge, et saada aimu, kui kaua peab katsuma enne, kui naerma hakkab? Või äkki hakkab hoopis nutma? Tegemist on repostmodernistliku materjaliga," rääkis Võrno, kuid lisas, et nad ei soojenda üles Kreisiraadiot. "Seda ju ei saaks enam teha, ilma Tarmota ei ole see võimalik. See on sisult ehk jah kreisiraadiolik aga vormilt tänapäevane."
 
"See on nagu kantud aukudega villastest sokkidest on tehtud kohvikannu soojenadaja ja siis on sellest samast kohvikannu soojendajast omakorda tehtud suusamüts,” täpsustas Peeter Oja. 
 
"Idee roadshow teha, tuli pimedast ruumist. Läksime sinna ruumi panime ennast kinni, võtsime 12 kilo juurde ja tekkis mõte, et nüüd võiks liikuma hakata, tegime roadshow.” lõpetas Hannes Võrno.
 
9. oktoobril esietendub Hannes Võrno ja Peeter Oja roadshow “EESTI 99". See on komöödialavastus, kus tänapäeva Eesti elu harutatakse lahti läbi lapsepõlvekirjanduse lemmiktegelaste. Laval luuakse karakterid, kes on kohandatud tänapäeva ühiskonna liikmeteks ning lugu tuuakse vaatajani läbi parima absurdihuumori. 
 
Roadshow "EESTI 99” lubab värvikaid karaktereid, rohkelt naeru ja ei mingit poliitilist korrektsust. Etenduse autor on suures osas Marek Reinaas.