Andrus Kivirähk ja Mart Juur.Foto: Aldo Luud
Inimesed
9. september 2015, 11:26

Laine Randjärv saatest "Rahva oma kaitse": ülioluline saade, kus on parajalt intelligentset satiiri, mis pole samas haigettegev (1)

Silmapaistvad kuulsused soovivad "Rahva oma kaitsele" palju jaksu järamiseks!

"Ma ei ole selle saate väga suur kuulaja, aga vahel kuulan. Edu soovin ikka. Selline huumor, satiir ja mõnus nali käib asja sisse. Peale selle – ma ei kadesta neid, see on väga raske töö, head nalja on keeruline teha. Ja kui 20 aastat on tehtud ja veel 20 tahad teha – see on raske juhus, ütleme nii."

Villu Reiljan

""Rahva oma kaitsega" seostuvad mulle eelkõige nende Eurovisioni kommentaarid. Ükskord me istusime oma kooriga koos, vaatasime Eurovisioni ja kuulasime raadiot kõrvale. Olime kah ülemeelikus meeleolus ja saatsime saatesse ühe tervituse, mis leidis ettelugemist. Nii et me olime oma Tarmeko kammerkooriga üks kirjasaatjatest.
See on ülioluline saade, kus on parajalt intelligentset satiiri, mis pole samas haigettegev. Osundamine avaliku elu tegelaste toimetamisele läbi huumoriprisma on inimestele päris heaks õppetunniks.

Ma soovin Juurele ja Kivirähkile tähelepanelikkust ja et oleks ikka olukordi, mida tasub saates käsitleda."

Laine Randjärv

"Ma soovin "Rahva oma kaitse" meeskonnale ka järgnevateks aastateks andunud publikut, kes mõistab nalja, mis ei vasta ühelegi poliitkorrektsuse nõudele."

Kadri Simson

"Mis saade see on sihuke üldse? Ma tunnistan, et pole olnud selle saate kuulaja. Ma tõesti ei tea sellest midagi, ma olen raadio Kuku kuulaja."

Aivar Riisalu

"Ma teeksin ilmselgelt autoritele liiga, kui nimetaksin "Rahva oma kaitse" programmi lihtsalt üheks huumorisaateks. Tegemist on ikka täieliku Nähtusega. Nii teravat ja personaalselt äratuntavat sotsiaalkriitikat nii vürtsises kastmes annab lihtsalt teha!

Seega: respekt tegijatele. Täiuslik segadus koosneb muidugi nii materjalist kui andest ja silmaringist ja uskumatult heast sünergiast, ning seda esimest – materjali – on pikka aega rohkelt pakutud igalt rindelt.

Pole midagi teha, palju aastaid on kasvõi ülekanded Eurovisionilt olnud selgelt paremad kui asi ise, valimiste kommentaarid selgelt paremad kui valimiste käigus peetud debatid ja nii edasi, ja nii edasi.

Jõudu tervendava järamise jätkamiseks!"

Evelyn Sepp