"Eesti parim pagar" 1. saade. Päeva parim pagar oli Veronika.Foto: TV3
Tele
7. september 2015, 22:41

Tutvu saate retseptidega!

TV3 | Pagarisaatest langes välja Kristel ja ootamatult ka Christiane (15)

TV3 suurejoonelisest küpsetamisvõistluses "Eesti parim pagar" teises osas võistlesid osalised parima tiitli nimel soolaste küpsetiste valmistamises. Sel korral tuli saatest lahkuda lausa kahel osalisel – Kristelil ja Christianel.

Sarjas osaleb kaksteist kodupagarit, kel on vastupandamatu kirg küpsetamise vastu. Tänases osas valmistasid kodupagarid soojendusülesandeks soolaseid snäkke. Osalised, kes kasutasid alternatiivseid jahusid, tegid oma elu küll tervislikumaks, kuid ühtlasi ka keerulisemaks. Koju saadeti ootamatult Christiane, kellel sel hommikul koostöö tervislike komponentidega ei sujunud.

Üllatusülesandeks said osalised väikeste lihapirukate valmistamise. Mitmele osalisele oli pärmitainas võõras asi ja see tõi küllaga ärevust. Kindla käega tegutses Veronika, kes küpsetas veatud lihapirukad.

Kolmandaks ülesandeks määrati kodupagaritele quiche valmistamine, millega pea kõik saates osalejad hästi hakkama said.

Päeva parima pagari tiitliga sai kroonitud Veronika, koju läheb sel korral Kristel.

"Eesti parim pagar" on TV3 eetris esmaspäeviti algusega kell 20.30.

Saate retseptid

Soolapulgakesed

500 g puhastatud kartuleid, 200 g võid, 200 g brõnsat, 1,5 klaasi jahu, 2 muna, köömneid, pealeraputamiseks riivitud juustu, paar oksa tilli.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta kartul, lisa võid, brõnsat, soola ja tilli. Lisa jahu ja vormi saadud tainast u 8 cm pikkused pulgakesed.

Klopi munad kergelt lahti ning pintselda küpsistele. Puista peale köömneid ning riivitud juustu.

Küpseta 10 - 15 minutit 180-kraadises ahjus.

Quiche lõhe ja lillkapsaga

100 g võid, 200 g jahu, 5 muna, 1 tl soola, 200 ml 10% koort, pisut muskaatpähklit, 1 pool tl jahvatatud musta pipart, 350 g lõhet, 300 g lillkapsast.

Sega blenderis külm või, jahu ja sool. Lisa munad ning vajadusel paar teelusikatäit jääkülma vett. Vormi tainas pallikujuliseks ning pane külmkappi ootama. Sel ajal kui tainas on külmkapis, valmista täidis.

Jaga lillkapsas õisikuteks ning keeda viis minutit soolaga maitsestatud vees. Tükelda kalafilee.

Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks, aseta küpsetusvormi ning pane veel 15 minutiks külmkappi ootele.

Täidise jaoks sega munad, koor, sool ja maitseained ning klopi kahvliga ühtlaseks.
Kuumuta ahi 200 kraadini ning pane jahutatud tainas 15 minutiks küpsema. Kui tainas on peaaegu küpsenud, lao vormi kalatükid, lillkapsas ja vala peale kooresegu.

Küpseta 30 - 40 minutit 180-kraadi juures. Küpsemisaeg sõltub vormist ja taina paksusest. Valmis quiche on kergelt pruunistunud, täidis on paksenenud ja läbi küpsenud.

Enne serveerimist lase pisut jahtuda.