LÜHIM JA PIKIM: 54sentimeetrine Chandra Dangi eelmisel aastal koos maailma pikima mehe, 251 cm pikkuse türklase Sultan Köseniga.Foto: Vida Press
Inimesed
7. september 2015, 07:00

Maailma lühim inimene suri kopsupõletikku

3. septembril suri 75 aasta vanuses maailma lühima täiskasvanuna dokumenteeritud nepaallane Chandra Bahadur Dangi. 54 sentimeetri pikkuse ja 14 kilo kaaluva mehe viis hauda kopsupõletik.

Daily Mirrori teatel raviti Dangit kõigepealt kodumaal Nepalis, kuid ta pidi avaliku ülesastumise tõttu reisima Ameerika Samoasse. Seal vanahärra tervis halvenes ja ta viidi Lyndon B. Johnsoni nimelisse meditsiinikeskusesse, kus ta hinge heitis.

Dangi jääb endiselt Guinnessi rekordiraamatusse kui kõigi aegade lühim täiskasvanu. Varasem rekordiomanik, 57sentimeetrine indialane Gul Mohammed suri 1997. Dangil oli õnnestunud rahvusvahelisest tuntusest suurema osa elust hoiduda. Kuid 2012. aastal tuvastasid Guinnessi rekordiraamatu tegijad, et nepallane on kaks tolli lühem kui toona maailma lühimaks elusolevaks inimeseks peetud filipiinlane Junrey Balawing. Nüüd kerkis 22aastane Balawing taas lühimaks elusolevaks täiskasvanuks.