Airi Allvee tütar Elisest sai Kuusalus kooliõpilane.Foto: Arno Saar
Inimesed
2. september 2015, 07:00

Airi Allvee: ärge muretsege, esimeses klassis palju õppida ei anta

"Lapsele ei jõua see enne kohale, kui 1. september on käes," tõdeb lauljatar Airi Allvee, et kuigi tütar Elise ootas kooli, et teadnud ta samas, mida see täpselt tähendab.

Laulja Airi Allvee tõdes paar päeva enne kooliaasta algust Õhtulehega rääkides, et kuigi tütar Elise küll ootab kooli, ei tea ta siiski, mis selle elumuutusega kaasneb. "Lapsele ei jõua see enne kohale, kui 1. september on käes."

Põnevil on ka Allveegi, sest lapse kooli saatmise kogemus tal puudub. Samas võtab ta asja rahulikult ega kipu kooliasjade ostmisega üle pingutama. "Eks töö käigus selgub, mida vaja on."

Lauljatar naerab, et ta pole tõenäoliselt tüüpiline lapsevanem, sest väga ta ei närveeri. "Eks ma ikka mõtlen selle peale, kuidas laps hakkama saab. Aga ma olen ühel koosolekul koolis käinud ja see oli väga meeldiv. Ma ei leia, et peaks paanikasse sattuma."

Kooliteed alustav tütar olevat hoopis ise muretsema hakanud. "Laps küsis mu käest, et mis nüüd saab, kuidas ma kodutöödega hakkama saan? Minu teada esimeses klassis kodutöid palju ei ole. Ütlesingi lapsele, et ära muretse," soovitab Allvee teistelgi koolijütsidel asja rahulikult võtta.