"Ralf käis Otepää gümnaasiumis ka eelkoolis," tunneb isa Jaak Mae heameelt, et poeg juba teab, mis teda ees ootab.Foto: Anni Õnneleid
Inimesed
2. september 2015, 07:00

Jaak Mae poeg Ralf läheb õdedega samasse kooli

"Kuhugi mujale me ei vaadanudki, kuna see on kõige lähem kool ning ka mõlemad tütred on seal käinud. Üks neist küll just lõpetas ning läheb edasi teise keskkooli," räägib kolme lapse isa Jaak Mae, miks pesamuna Ralf Otepää gümnaasiumi pandi.

"Arvan, et see on hea koht, kus haridust saada – siiski sõltub kõik kodusest toest," lisab Jaak Mae. "Ralf käis samas ka eelkoolis, niisiis pole see tema jaoks täiesti võõras koht," tunneb isa heameelt, et poeg juba teab, mis teda ees ootab.

"Kui esimese lapsega oli kooli alguse puhul rohkem ärevust, siis nüüd juba tead, mis elumuudatused ees ootavad," võtab Mae asja kogenud lapsevanema rahuga.

Esimese koolipäeva puhul Ralfile eraldi kingitust välja ei mõeldud, kuna sellist kommet perel pole. "Pigem läheme perega ühiselt kusagile õhtustama. Koolikotid ja muud tarvilikud asjad on lapse jaoks niigi uued ja huvitavad," ei näe pereisa põhjust koolialgust veel kingitusega tähistada.