Maire AunasteFoto: Loco Studio / ERR
Inimesed
2. september 2015, 07:00

Maire Aunaste: olen elus vähe kiita saanud (42)

"Esimesel kuuel nädalal pandi mind tööle sinna, kus oli vaba koht – kirjanduse ja kunsti toimetusse – ja ega mind seal avasüli vastu ei võetud. See oli pingeline sukeldumine naiskollektiivi, kus mind tegelikult ei oodatud," meenutab oma esimesi päris tööpäevi televisioonis saatejuht Maire Aunaste

"Esimesel kuuel nädalal pandi mind tööle sinna, kus oli vaba koht – kirjanduse ja kunsti toimetusse – ja ega mind seal avasüli vastu ei võetud. See oli pingeline sukeldumine naiskollektiivi, kus mind tegelikult ei oodatud," meenutab oma esimesi päris tööpäevi televisioonis saatejuht Maire Aunaste. 

Kas neil oli kolleegidega siis Maire praktikaajast kana kitkuda? "Ma polnud nendega kunagi isegi mitte rääkinud, seega ei saanud meil juhtuda mitte midagi." Aunaste ütleb, et probleem oli lihtsalt selles, et teda saadeti sinna toimetusse tööle sunniviisiliselt. "Nad ei olnud minuga arvestanud, seega polnud neil mulle ka eriti tööd anda."

Lõpuks anti Aunastele tööks toimetada Majakovski kirjutatud näidendit "Lutikas. Saun". Tegelikult muidugi ta raamatut toimetama ei hakanud, vaid hoopiski kirjandussaadet.

Edasi lugemiseks: