End rahva südamesse laulnud mehe elu oli ümbritsetud paljude tänaseni kestvate saladustegaFoto: ERR
Inimesed
31. jaanuar 2024, 08:04

Artikkel ilmus esmakordselt 29.08.2015

ÕL ARHIIV | Artur Rinne kaks perekonda: üks Tallinnas, teine Tartus (39)

Juba oma eluajal legendiks saanud Artur Rinne elu juurde käis paljude naiste armastus, millest kaks olid vormitud ka kooseluks. Üks ametlikuks, teine peaaegu samasuguseks. Üks Tallinnas, teine Tartus. Ja teineteise olemasolust teadsid nii ametlik pärisnaine kui ka teine, poolametlik – see oli avalik saladus. Teadsid ja talusid. Läbi viha ja pisarate.

31. jaanuaril möödub legendaarse laulu-, filmi-, telemehe Artur Rinne lahkumisest 40 aastat. Ta polnudki lahkudes nii väga vana: vaid 73aastane.

Nagu rääkis rahvasuu, oli Arturil keegi silmarõõm ootamas igas paigas. Lisaks sosistas rahvas, et keegi väike Artur on ringi jooksmas väga paljudes Eesti asustatud punktides. Kui tõsine see väide on, ei suuda tõestada keegi, ühegi valla nimekirjas mõistagi nii tähtsat teavet ei seisa, kuid isegi Tartu peres sündinud Mallika Koel, kes teab end olevat Arturi ainsa päris lapse, ei julge vanduda, et temalegi teada olevate Arturi arvukate ristitütarde ja -poegade seas päris kindlalt ka Arturi päris bioloogilisi lapsi pole.

Edasi lugemiseks: