Video: Mari Luud
Saund
27. august 2015, 19:00

ÕHTULEHE VIDEO | Millised on Muusikapäeva põnevaimad paigad?

Muusikapäeva projektijuhi Mailis Jõgi sõnul tähendab selline päev väga palju, sest ühinevad sajad muusikud ja kontsertpaigad, et muusika kõlaks.

Lisaks paljudele elavatele esitlustele, leiavad muusika-aasta raames aset erinevad lisaprogrammid. Näiteks on üks selliseid muusika ja teaduse lisaprogramm, kus on võimalik kuulda kahe erineva teema vahelisi seoseid.

Põnevate paikadena, kus kontserdid toimuvad, nimetab ta ära sõjaväe osad, Pärnu haigla, erinevad kaubanduskeskused, kasiinod ja riigikogu. Jõgi lubab, et erinevaid üllatusi on palju.

Kõiki kontserte tahaks ta ka ise kuulda, kuid paraku ei ole see võimalik. "Ma püüan nii palju kui vägagi võimalik siia-sinna jõuda ja kuulata," sõnab projektijuht lootusrikkalt. "Kindlasti ei too ma ühte kontserti välja, sest lõppude lõpuks on muusika elamus kontsert ju kordumatu ja iga kontsert sel päeval muusikaline üllatus oma ette," lisab Jõgi.

Järjest rohkem on ka muusikuid, kes projektist huvituvad ja osaleda soovivad, et programmis õlg õla kõrval üheskoos muusikale täheleapanu juhtida.