Video: Mari Luud
Saund
27. august 2015, 17:01

ÕHTULEHE VIDEO | Leelo Tungal: lapsena kuulus muusika mu ellu palju rohkem

Muusikapäev 2015 tunnuslaulu teksti autor luuletaja Leelo Tungal tundis suurt au, kui talle pakuti võimalust laulule sõnade kirjutamiseks.

Luuletajal võttis tükk aega enne, kui sai õige tunde ja olemuse kätte. Laul pidi olema lihtne, mida saaksid laulda laste- ja mudilaskoorid. Lõpuks jõudis ta võtmeni, et muusika ongi killuke loodusest ja siis läks asi lihtsaks. Laulu kandis ette helilooja Olav Ehala ise koos laulja Nele-Liis Vaiksooga.

Lapsepõlves kuulus Tungla ellu muusikat rohkem kui täna, sest tema õpetajatest vanemad tegid kõike kodus lauldes. Täna algavad tema päevad raadio saatel. Siiski on neil üks tore komme. „Minu noored tüdrukud tulid välja sellise ideega, et jõuluõhtutel me laulame ja päris keerulisi kaanoneid. Hea tunne on," sõnas Tungal rõõmsameelselt.

Muusikapäeval viibib luuletaja Eestist eemal ja kontsertprogrammist osa võtta ei saa. Küll aga lubab ta ühele Rooma künkale minna ja seal laulda. „Kui Olav äkki annab mulle noodi kaasa või mingisuguse helikandja peal," sõnas Tungal lootusrikkalt, lisades, et mõttes on ta ikka muusikapäevaga Eestis.