Video: Anni Õnneleid
Inimesed
26. august 2015, 19:55

ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | Evelin Ilves esitles tartlastele oma uut raamatut, kohal oli ka endise presidendiproua isa (60)

Endine esileedi Evelin Ilves esitles kolmapäeva õhtul Tartus Tasku keskuse Rahva Raamatus oma uut raamatut "Kirju", mis võtab kokku tema aastad riigi tähtsaima mehe abikaasana. Raamatuesitlusel olid kohal nii Evelini isa Lembit Int kui ka naise sõbranna, kel süles pisipoeg ja käeotsas punutud korv, kus Evelinile ka sümboolne kingitus – Peipsi sibulad ja kodune punasesõstramahl.

"Oligi põhjust Tartusse sõita, muidu juba liiga ära maastunud," sõnas sõbranna Evelinile pärast kingituse üleandmist. kingitust ulatades. President Toomas Hendrik Ilvese eksabikaasa kostitas teda korvikese eest sooja kallistuse ja tänusõnadega ning kirjutas ka sõbranna raamatusse pühenduse ja autogrammi.

"Tulime Kasepäält ja see meil kõik kodune kraam," ütles Evelini sõbranna Õhtulehele.

Inimesi oli raamatuesitlusele kohale tulnud silma järgi 70 ringis. Paarkümmend prouat istus autogrammilaua ette säetud toolidel ootusärevalt juba pool tundi enne endise esileedi saabumist. "Kust seda raamatut sai?" päris üks eakas tartlane teiselt, kui silmitses kaaslase käes eksemplari teosest "Kirju". "Mine küsi letist, 13.99 oli hind," sai ta vastuseks. "Kallis kah teine," vangutas proua pead aga suundus ikkagi reipal sammul raamatut ostma.

Evelini raamatuesitluselt ei puudunud muidugi ka legendaarne tartlane härra Muna, kes igal tähtsamal heade mõtete linna üritusel kohal on. Kui Evelin Ilves oli juba umbes 15 minutit mikrofonis oma raamatust, tegevustest ja peagi poodidesse müügile tulevast leivast kõnelnud, tinistas härra Muna kellukest ja tuletas sellega endisele presidendiprouale meelde, et aeg oleks hakata autogramme jagama.

Evelin naeris ja ütles, et täidab härra Muna käsku, mille peale kohale tulnud rahvas järjekorda võttis ja ostetud raamatusse autogrammi küsima läks.

Rahva Raamatu müüja ütles, et raamatut "Kirju" on ostetud kolmapäeval päris palju, kuid täpset arvu ta öelda ei osanud. "Alla 100 kindlasti," märkis ta.