Kalarand TallinnasFoto: Laura Oks
Eesti uudised
24. august 2015, 23:09

Kalaranna aiaga piiranud omanik väidab, et "juurdepääs füüsiliselt on olemas" (16)

Telliskivi Selts pöördus esmaspäeval õiguskantsleri poole, et hinnata Tallinna linnavalitsuse tegevust avaliku huvi kaitsmisel seoses Kalaranna avaliku kasutusega; maa omanik Pro Kapital on ehitanud Kalaranna ümber aia, vahendas ERR-i uudisteportaal.

"Merele avatud Tallinna eest võitlejad on siia Kalaranna tara ette asetanud ühe kipsist käe, kus küljes on väike mureavaldus "Nõukogudeaegne tara asendub Pro Kapitali aiaga" ning sellele ka murelik küsimus "kas linn vaatab sellele kõigele käed rüpes pealt?"," kirjeldas "Aktuaalses kaameras" ERR-i ajakirjanik Eeva Esse.

"Niikaua kui seal ei toimu ehitustegevust, mis ei eelda linnapoolset kooskõlastust, nõusolekut või ehitusluba, niikaua linna sekkumine sellesse protsessi on piiratud," sõnas Tallinna linna peaarhitekt Endrik Mänd.

"Praegu ei ole me paigaldanud mingisugust väravat ega seda sulgenud, nii et juurdepääs füüsiliselt on olemas," ütles Pro Kapital Grupi juhatuse liige Allan Remmelkoor.

Telliskivi selts soovib õiguskantslerilt teada, kelle kohustuseks on kallasraja avatuse tagamine sellisel juhul, kui omanik on selle aiaga sulgenud, ning kogub aadressil petitsioon.ee allkirju, et Kalaranna ala avalik kasutus oleks tagatud ka edaspidi.