Video: Martin Šmutov
Inimesed
24. august 2015, 07:00

ÕHTULEHE VIDEO | Marite Kallasma prohmakas: "Vajatakse püksi tegija õpilasi!" (19)

Legendaarne telediktor Marite Kallasma astub saatejuhtide vahetuse käigus taas kord "Aktuaalse kaamera" diktori kingadesse. Kallaste ütleb, et telesse jõudis ta tollase pearežissööri kutsel, kes palus Maritet lapsepuhkusele suunduva programmidiktori asenduseks.

"Olin enne seda üle kaheksa aasta raadios olnud. Esimesel päeval istusin Ruth Püssi kõrval ja vaatasin, mida ta teeb. See, mis on mikrofon ja stuudio, oli mulle tuttav, pidin ainult teleosa juurde õppima," meenutab ta.

Oma karjääri suurimaks õnnestumiseks peab Marite seda, et ta pidas oma ametis vastu lausa 29 aastat. Suurim apsakas meenub talle aga hoopiski raadioajast. "Oli üks reklaam, mida pidime diktoritega teatud ajavahemikul lugema," meenutab Marite. "See oli, et seoses tootmise laiendamisega vajab õmblustootmiskoondis Baltika püksitegijaid (pükste tegijaid – K. T) ja püksitegija (püksi tegija – K. T) õpilasi. See oli ikka suur prohmakas. Kui ma hakkasin teist korda end parandama, ütlesin samamoodi ja siis loobusin."

Kui Maritele saatejuhtide vahetuse pakkumine tehti, võttis ta pika mõtlemisaja ning enne ekraanile naasmist valdavad teda enda sõnul segased tunded. "Ma leian, et vaataja peab vananema koos saatejuhiga. Ma olen alla kümne aasta ära olnud, tean, mis on vastutus ja mida tähendab AK otseeeter!"