Punklaulupidu Rakveres 22. augustil 2015.Foto: Teet Malsroos
Inimesed
22. august 2015, 23:45

Galeriid täiendatud 23.08 kell 12.12!

SUUR GALERII | Rakveres peeti maha kolmas, kirev ja lustlik Punklaulupidu (38)

Laupäeva õhtul peeti Rakveres maha Punklaulupidu, kolmandat korda, seekordse pealkirjaga "Aju puudutus".

Tänavune Punklaulupidu sai alguse õhtul kell kuus, mil kirev, kärarikas ja lustlik lauljate rongkäik hakkas kesklinnast Vallimäele tüürima.

Neil, kel eelnevalt pilet või käepael soetamata oli, tuli Vallimäel pileti lunastamiseks seista pikk järjekord. Pileti maksis 15 eurot - päris krõbe hind -, kuid pungisõpru, nende seas kolme põlvkonnaga esindatud peresid, see ei heidutanud. 

Laulupeoelamuse sai Rakveres täie rauaga. Punklaulupeol vahelugejana esinenud elava klassiku Peeter Volkonski huumor jõudis kohati läbi pungile hädatarvilike roppuste ka kombekama publikuni. Suurepärased olid noored punkdirigendid. "Tagi maha!" karjus Volkonski, kui mustas kaharas seelikus Tiiu Sommer dirigendipuldis kuube keerutades õlad paljastas (kahju, et ta tagi siiski publikusse ei heitnud!) ja uue loo võimsalt käima lõi.

Koorilauludega vaheldusid vahelugemised. Esmakordselt tuli Punklaulupeol esitusele ka ooper - Urmas Sisaski "Sööbik ja pisik". 

Dirigendid olid veel Edmar Tuul, Jüri-Ruut Kangur, Heldur-Harry Põlda, Lauri Breede, Keio Soomelt, Kuldar Schüts ja Kuno Kerge. Dirigendipulti astus ka Punklaulupeo eestvedaja Üllar Saaremäe, kelle sõnumiks oli mure Eesti kultuuri pärast.

Kui üldlaulupidusid lõpetavaks hümniks on olnud ikka Gustav Ernesaksa "Mu isamaa on minu arm", siis Punklaulupeo kooride kontserdiosale pani pika punkti Tõnu Trubetski "Insener Garini hüperboloid".

Punklaulupidu toimus esimest korda 2008. ja teist korda 2011. aastal. Omapärasel laulupeol esitavad koorid üle Eesti tuntud punklugusid meilt ja mujalt. Tänavu laulsid pungikoorid välisrepertuaarist Sex Pistolsi "Anarchy In The U.K." ning kurikuulsa Vene punkbändi Pussy Rioti "Bogorodica devo".

Sel Punklaulupeol ei saanud publik kahjuks aplodeerida ei Villu Tammele ega ka Punklaulupeo hümni autorile Tõnu Trubetskyle. Ja keegi oleks nagu veel vajaka jäänud - pungipoetess Merca (Merle Jääger).