«Kui saadet juhib teine inimene, siis kaasnevad temaga subjektiivsed muudatused. Mina ei oska eelmisi saatejuhte kopeerida ega tahagi,» ütleb «Kodutunde» uus saatejuht Signe Lahtein.Foto: Kristjan Lepp
Inimesed
22. august 2015, 08:00

SIGNE LAHTEIN: kaalusin “Kodutunde” saatejuhi koha vastuvõtmist kõvasti (17)

Saate "Kodutunne" uueks juhiks saab sügisel Anneli Lahe asemel endine Naistelehe peatoimetaja Signe Lahtein. "Mulle tehti ettepanek, kui eelmine "Kodutunde" hooaeg lõppes. Ma ikka kaalusin seda kõvasti, sest see pole uisapäisa elumuutus."

Signe ütleb, et võttis pakkumise vastu, sest see valdkond on talle südamelähedane. "See töö viib kokku päris tõelise Eesti elu ja inimestega ning see mulle meeldibki. Olen seda ajakirjanikutöö poolt ka kogu oma senise 20aastase karjääri jooksul nautinud," ütleb Kanal 2 uus saatejuht Lahtein.

Varasemad saatejuhid Kirsti Timmer ja Anneli Lahe on öelnud, et "Kodutunne" hoiab saatejuhi perest kaua eemal ja pikalt nii ei saa. "Loomulikult. See on oluline asi, mida kaaluda. Kui iga teist saadet saab filmida stuudios ühe tunniga, siis seda tehakse kolm-neli-viis päeva, pluss päev-kaks montaažis." Kahe lapse ema Signe sõnul tuleb enne koormust realistlikult enne hinnata.

"Mul on tublid suured iseseisvad lapsed ja toetav pere."

Midagi muutma Signe saate juures ei hakka. "Kodutunne" on nii kindel ja sissetöötatud saateformaat, selle eesmärgid on nii ühesed, et seal pole midagi muuta," ütleb Lahtein.

"Kui saadet juhib teine inimene, siis kaasnevad temaga subjektiivsed muudatused. Mina ei oska eelmisi saatejuhte kopeerida ega tahagi," ütleb ta.

Naisele pole see esimene kokkupuude saatega. "Olen meedias "Kodutundest", seal osalenud peredest ja saatetegijatest mitu korda kirjutanud. Peale selle toimetasin poolteist aastat tagasi neli erisaadet sellest, kuidas elavad pered aasta-kaks pärast seda, kui nende juures on käidud," räägib Signe.

"Saatekogemus ja see, mida ma kuulsin kodudes käies ja inimestega rääkides, oli ka suureks kaalukeeleks, miks pakkumise vastu võtsin."

Kolm ja pool aastat saadet juhtinud Anneli Lahe lõpetas, sest sai oma perega liiga vähe aega veeta. "Tegelen edasi nende projektidega, mille kallal töötasin ennegi. Olen sarja "Saladused" toimetaja ja tegevprodutsent, samuti toimetan saateid "Päev, mis muutis minu elu" ja "Allakäigutrepist üles". Samuti on käsil dokumentaalfilm trennisõltlastest. Praegu on osa neist saadetest puhkusel ning seega puhkan ka mina," ütles Anneli Õhtulehele juunis.