KOLM ON KOHTU SEADUS: Anne Veskilt on varastatud juba kolm telefoni, tagasi on laulja saanud vaid ühe.Foto: Laura Oks
Inimesed
22. august 2015, 08:00

Anne Veskilt varastati mobiiltelefon: võõras vara hammustab ainult (13)

Toilas esinemas käinud Anne Veski avastas, et samal ajal kui tema fännidega pilti tegi, oli keegi ta telefoni pihta pannud. "Kui vähegi kellelgi südametunnistust on, toogu tagasi. Seal tulevad minu ja lapselaste pildid kohe ette, nii et ega seal palju eksida saa, kelle oma see on," räägib Veski.

"Võõras vara hammustab ainult."

Laulja Anne Veski räägib, et neljapäeval Toila oru promenaadil esinedes õnnestus ühel pikanäpumehel tema kotist mobiiltelefon ära varastada. Veski ütleb, et suhtles pärast kontserti rahvaga ja tegi huvilistega pilti. Lauljal jäi kahe silma vahele, et esinejate telgil, kus oli ka tema kott, ei olnud valvet.

"Kui ma sinna telki tagasi läksin, siis mul sähvatas läbi pea, et valvet ju polnud. Vaatasin, et kott on ikka alles, aga kotis ei olnud telefoni," kirjeldab Veski nördinult.

Kuna Anne Veskil oli nutitelefon (Samsung Galaxy S4), siis ühestki telefonis olnud numbrist ta õnneks ilma ei jäänud. "Nii nutikas ma olen olnud, et numbrid on mul kõik kopeeritud," kiidab Veski moodsa tehnika võimalusi.

Küll aga on lauljal kahju telefonis olnud piltidest, millest kõiki polnud ta veel jõudnud arvutisse tõmmata.

Veski tegi oma varastatud telefonist Facebooki postituse, mida on jaganud pea 600 inimest, samuti esitas ta politseile avalduse. Sellele vaatamata pole telefoni kohta seni teateid tulnud. Kuigi telefonivargusest pole möödas veel poolt nädalatki, teenib

Veskit juba uus telefon. "Kuhu ma siis ilma telefonita lähen, mul on ju vaja jälle tööle minna," põhjendab lauljanna kiiret ostu.

Sellele vaatamata loodab ta oma Samsungi siiski tagasi saada just piltide pärast.

"Kui vähegi kellelgi südametunnistust on, toogu tagasi. Seal tulevad minu ja lapselaste pildid kohe ette, nii et ega seal palju eksida ei saa, kelle oma see on," räägib Veski.

"Võõras vara hammustab ainult."

Laulja tõdeb, et raha välja käia on alati kahju, nii oli ka uue telefoniga, mille ta nüüd olude sunnil ostma pidi. "Vana telefon oli veel töökorras ja teenis mind väga hästi," kiidab laulja temalt varastatud paariaastast Samsungi.

"Aga ma püüan nüüd valvsam olla. Eks see oli jälle väike õppetund."

"Inimesed peavad ise valvel olema," möönab Veski ja seletab, et see oli juba kolmas kord, kui ta oma telefonist ilma jäi.

"Ükskord võeti mul telefon ära Peterburi bussis. Läksin oma koti kõrvalt natukeseks ajaks eemale ja juba oli käsi sees käinud ja telefon läinud."

Teisel korral jäi laulja telefonist ilma taksoga sõites. Tol korral õnnestus tal aga mobiil tagasi saada. "Ma võin küll politseid tänada, sest eelmisel korral sain sealt telefoni tagasi," on Veski lootusrikas.

"Kuigi see toodi tagasi alles pärast seda, kui ma olin selle kinni pannud, nii et kasutada seda enam ei saanud."