Video: Aldo Luud
Inimesed
15. august 2015, 17:27

ÕHTULEHE VIDEO | Cool D: Hip-hopiga säilib alati nooruslik touch (7)

Elva mändide alla on kogunenud kirglikud hip-hop muusika fännid, et tähistada Cool D 20. aastat räpilavadel. Tollal Tartu raadios tuntumaid räpilugusi mänginud legendaare riimimeister jõudis räpini läbi raskuste.

19 aastase noore puberteedi jaoks oli muusikastiili mõnus jõulisus see, mis teda köitis ja tekitas soovi ka ise hakata midagi tegema ja nii see räppari sõnul läks. "Hip-hop on tegelikult nooruslik muusika. Sellega säilib alati nooruslik touch," selgitab muusik, miks inimesi selle poole tõmbab ja see alati mõjub.

Ajal, mil Cool D muusikastiili piire kompas, maad avastas ja alustas olid muusiku vaieldamatu lemmikud legendaarsed Public Enemy ja N-W-A. Viimase pundi esimese albumi ajast tuli just välja ka film.

Üheksakümnendate keskel katsetustega alustanud räppari sõnul oli tol ajal eestlaste ja eesti publiku jaoks selline muusika ikkagi väga võõras, kauge ja ebameeldiv asi. Hip-hop festivali traditsioon tähendab aga seda, et muusikastiil on Eestis mõnusalt kanda kinnitamas.

Kuhu Eesti hip-hop liigub, on räpikuninga sõnul raske öelda. "Ma arvan, et aina paremuse poole, sest artiste on päris palju ja Eesti hip-hop läheb aina paremaks ja kvaliteetsemaks,"arvab ta.

Tänastest tegijatest kindlat lemmikut ta välja tuua ei oska, sest kõvasid tegijaid on palju ja mõningaid üksikuid nimesid teiste kõrval välja tuua ei ole päris õige. Siiski nimetab ta esimese hooga ära näiteks Suure Papa, Beebilõusta ja OKYMi.

Cool D enda uuemat loomingut saab arvatavasti kuulma veel selle aasta numbri sees. "Sügisel kindlasti midagi kuuleb," sõnab muusik. Kindlat plaadi daatumit ta öelda ei julge. "See on selline legendaarne keiss alati, et lubad midagi ära ja lõpuks lähevad asjad lappama," muigab muusik plaadist rääkides.

Eksnäis, millal uut plaati poeriiulitelt leida võib.