Foto: ARNO SAAR
Inimesed
13. august 2015, 13:48

SÜNNIPÄEVALAPS TANEL TALVE: elada tuleb iga päev ja täiega! (17)

Täna tähistab oma sünnipäeva riigikogu liige ja tuntud uudisteankur Tanel Talve. "Sõpru on mul iga aasta aina rohkem vist," lausub ta nentides, et telefon on tal terve hommiku helistajatest punane olnud.

Neljakümnendad eluaastad ei ole Talve jaoks enam kaugel, ent see teda sugugi ei morjenda. "Ma juba ootan seda! 40 on nii ilus number, et mis seal ikka karta, paneb elu käima alles!" lausub ta.

Talve räägib, et tal puuduvad kindlad eesmärgid, mida enne neljakümnendaid kindlasti saavutada püüab. "Ei ole mul kunagi mingit numbrimaagiat elus olnud, et ma pean nüüd teatud vanuses midagi konkreetset tegema. Minu meelest tuleb elada igas hetkes, vahet ei ole, mis number on. Ei ole nii, et ootan neljakümnendani ja siis hakkab midagi juhtuma," lausub ta nentides, et elada tuleb iga päev ja täiega.

Suurt sünnipäevapidu Talve sel aastal korraldada ei kavatse, selle asemel võtab ta osa Arvamusfestivalilt.

Suvi on Talve sõnul möödunud üsnagi töiselt, käies erinevates maapiirkondades ja külaseltsides. Traditsioonilist puhkust tal ei olegi. "Minu jaoks on kohtumised erinevate minusuguste külahulludega just nagu puhkus," räägib Talve.

Ta nendib, et tore on näha, kuidas maainimesed elavad, millega nad tegelevad ja kuidas ta neid aidata saaks, sealjuures ise neilt õppust võttes. "Minu jaoks on õnnelikult läinud, et töö on ühtalasi ka hobi," sõnas ta.

Maapiirkondadega tutvumine ongi osa Talve tööst riigikogus. "Kui istud üksi seal mäe otsas ja midagi ei tea sellest, mis all toimub, ei ole ka mõtet olla riigikogu liige. Minu eesmärk ongi olla pidevalt ühenduses inimestega ja teada, mida nad mõtlevad, kuidas arvavad ja mida nad soovivad," rääkis ta.

Lisaks tööga riigikogus on Talvel veel ka aega, et bändiga lustida ja trallida. Ajaratas Halastamatult Veereb Ei Teda Peatada Saa, Eriti on ansambel, milles osalemist ei oska Talve liigitada täpsemalt ei töö ega vaba aja hulka. "Endal on lahe ja teistel on lahe - kindlasti on see puhkus ka minu jaoks," räägib ta.