William Shakespeare'i portreeFoto: AP / Scanpix
Inimesed
12. august 2015, 17:07

Kas Shakespeare oli kanepisõltlane? (7)

Mõned inimesed arvavad, et kanepisõltlased on laisad ja rumalad, teised aga teavad, et vahel võib natuke kanepit panna su mõtted loovalt lendama. Paljude jaoks võib mõte William Shakespeare'ist kui kanepisõltlasest olla šokeeriv, kuid kui vaadata tema hulle kirjutisi ja sonette, ei olegi see enam nii uskumatu.

Lõuna-Aafrika teadlane, Francis Thackeray, vihjab sellele, et William Shakespeare kasutas kanepit meelte stimuleerimiseks. Sel põhjusel on teadlane testinud kõiki 24 piipu, mis leitud Shakespeare'i 17.sajandi inglise aiast. Kaheksast leiti jälgi kanepist. Trackeray on veendunud, et Shakespeare otsis inspiratsiooni kanepi suitsetamisest.

Trackeray rääkis oma kahtlustest Harvardi Ülikooli professorile, kes julgustas teda ühendust võtma kirjaniku sünnikohaga, kust ta sai viimaks piipude killud, mis tõestavad tema kahtlusi.

Oma järelduste kohta ütleb Thackeray, et tõendid ei ole veel lõplikud, sest ei ole tõestatud, et neid kasutas Shakespear, küll aga teame vähemalt seda, et tema kaasaegsed suitsetasid kanepit.

Üks asi on aga kindel – keegi kirjaniku aias suitsetas. Tõenäoliselt oli see Shakespeare ise.