ET PUNKI SAAKS JA SILMARING AVARDUKS! See näib olevat tänavuse punklaulupeo moto. Fotol eestvedajad Juku-Kalle Raid, Tiit Pruuli ja Rein Lang. Foto: Laura Oks
Inimesed
12. august 2015, 07:00

Punksimmanil keedetakse netikommentaator seebiks (4)

Tulevanädalase punklaulupeo eel netikommentaatorile ei halastata – temast keedetakse seepi. Samuti maetakse ühislaulmise eel mahalollus ning uputatakse ülbus.

Tulevanädalase punklaulupeo eel netikommentaatorile ei halastata – temast keedetakse seepi. Samuti maetakse ühislaulmise eel mahalollus ning uputatakse ülbus.

22. augustil Rakveres peetava kolmanda punklaulupeo eelõhtul peetakse Rakvere linnuses maha punksimman, kus tuleb esitusele Peeter Volkonski lavastatud etendus «Netikommentaatori seebikskeetmine». Keetmises osalevad Vennaskond, Singer Vinger, Merca, Aapo Ilves, Vahur Afanasjev, Juku-Kalle Raid, Albert Trapeež, Üllar Saaremäe ja tule-tseremoonia eest vastutav Tartu meeskoor Akadeemiline Emajõgi. «Seebimaterjal on varutud, seebi saadame ka netikommentaatoritele ära,» jääb üks punklaulupeo eestvedajaid Juku-Kalle Raid üsna salapäraseks. «Eesmärgiks on saada nii palju seepi, et sellega saaks puhtaks pesta kogu eestikeelse interneti,» kommenteerib lavastaja Volkonski.

Seebikeetmise tseremoonia on punklaulupeole eelneva laulupeotule rännaku «Tuleminemine läbi põletatud maa» kulminatsioon. Rännak saab alguse teisipäeva hommikul Purtse hiiemäelt. Selle käigus maetakse samal päeval punkmatusel maha lollus ning kolmapäeval uputatakse Aidu karjääri ülbus. Neljapäevasel taasiseseisvumispäeval on tuli Sonda laululaval, kus toimub punkkirjanduse õhtu. Rännaku käigus pannakse punklaulupeo kunstilise juhi Üllar Saaremäe eestvedamisel teele telegramm pungilegend John Lydonile ehk Johnny Rottenile, kes USA turnee tõttu kohal olla ei saa.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99