Joogivalik WKND baaris.Foto: Mari Luud
Tarbija
11. august 2015, 18:38

NOOR NAINE ON WEEKEND FESTIVALIL MÜÜDUD KOKTEILIDES PETTUNUD: mida rohkem ostsid, seda kainemaks jäid! (90)

Möödunud nädalavahetusel Pärnus peetud tantsumuusikafestivalil Weekend Festival Baltic pidu pannud Liis (18) kurdab, et festivalialal müüdud alkohoolsed kokteilid ei teinud teda ega ta sõpru purju ja maitsesid nagu jääga limonaad.

"Inimesi lasti tuimalt üle! Mina ja mu kaaslane ostsime sealt baaridest kolme päeva jooksul ikka päris palju neid kokteile – neli suurt (10 eurot tükk) ja kolm või neli väikest (6 eurot tükk), kus sees pidanuks olema vastavalt 4 cl või 8 cl alkoholi. Maitsed olid iseenesest head ja magusad ning alguses me midagi kahtlustada ei osanud. Kui me aga kaaslasega juba kolmandat kokteili jõime ja tunnet, et oleksime alkoholi tarbinud, eriti ei olnud, siis muutusime veidikene skeptiliseks," meenutab Liis.

"Joogid tehti lettide taga laudade juures valmis, kuid paljud olid ka ette tehtud. Mida ja kui palju sinna sisse pandi, ma melu keskel ei jälginud," märgib ta.

Liisi sõnul said nad oma kahtlustele rohkem kinnitust siis, kui nad maitsesid tuttava rummikokteili, mis ei pärinenud Weekend Festivali baaridest. "Seda juues ja tagasi mõeldes oma rummikoola peale, mida olin päeval proovinud, siis vahe oli ikka suur," ütleb neiu.

Lisaks temale ja ta kaaslasele kurtsid Liisi sõnul liialt lahjade kokteilide üle ka mitmed nende tuttavad. "Mida rohkem ostsid, seda kainemaks jäid!"

Weekend Festival Balticu pressiesindaja Gunnar Viese sõnul võis kokteilidesse sattuda liiga palju mittealkoholi. "Kuna baarides olid kasutusel nii 0,3 kui ka 0,4-liitrised plastiktopsid, mis on väliselt üsna sarnase suurusega, siis võis juhtuda, et kui kliendile nüüd sattus kogemata 0,4-liitrine tops, siis sinna mahtus ka lahjendajat liiga palju," kommenteeris Viese.

Baaridest saadud käive on Viese sõnul alles kokkuarvutamisel.