NELI AASTAT LUTILEMBUST: Vutikuulsus David Beckham ja tema pesamuna Harper kaks aastat tagasi, kui tüdruk oli kahene. Vanemad pole piigat nüüdsekski lutist võõrutada suutnud.Foto: Vida press
Inimesed
11. august 2015, 07:00

Beckhamite nelja-aastane tütar imeb ikka veel lutti! (5)

Victoria ja David Beckhami nelja-aastasel pesamunal Harperil on omapärane aksessuaar – roosa lutt, mida ta tänaval isukalt lutsutab. Eksperdid manitsevad, et nii suur laps peaks lutist ammu prii olema, sest see ohustab tema tervist ja võib takistada arengut.

Nelja-aastane Harper tabati roosaka suvekleidi ja roosade plätudega toon-toonis lutti imemas hiljuti Lääne-Hollywoodis, kus ta oli vutikuulsusest isa Davidi ja oma kolmest vennast vanima, 16aastase Brooklyni seltsis restoranis käinud. Sellal kui kuulus pere lõbusalt auto poole sörkis, lasi Harper lutil hea maitsta.

Foto lutti lutsivast staaritütrest põhjustas skandaali. "Uskumatu, et Harper ikka veel lutti nõuab," ahhetab Briti lapsekasvatusekspert, endine ämmaemand Clare Byam-Cook.

Tema sõnul seavad Bechamid oma lapse tervise ja arengu ohtu. "Kui tüdrukul on neljaselt lutt suus, võib see kahjustada tema hambaid ning pärsib väga tõenäoliselt kõne arengut," ütles Byam-Cook Daily Mailile. "Kui sul on lutt suus, räägid sa märksa väiksema tõenäosusega kui vaba suuga."

Ta usub, et Beckhamid on head vanemad ja jagavad Harperile kindlasti palju tähelepanu. "See võib olla viimase lapse sündroom – kuna Harper on kõige noorem, võivad David ja Victoria tema külge klammerduda."

Teine lapsekasvatusspetsialist Sue Atkins nendib, et nii vana last võib olla raske lutist võõrutada, kuigi tegelikult tüdrukul seda vaja pole. "Kui Harper jookseb ringi ja tal on lõbus, pole tal lutti vaja. See on vanematele lihtsam variant, sest kui anda lapsele lutt, püsib ta vakka. See on sama, kui talle tahvelarvuti anda."

Ka Atkins kinnitab, et Beckhamid pärsivad tüdrukule lutti lubades tema kõne arengut. "Kui laps liiga kaua lutti imeb, jääb tema sõnavara kasinaks."

Kuid kolmas asjatundja, Judy Reith, toonitab, et lutt võib leevendada tüdruku stressi avalikes olukordades. Kuulsate vanemate lapsena peab Harper taluma fotoaparaatide klõpsimist.

Reithi sõnul otsustavad ema-isa ise, millal laps on valmis lutist loobuma. "Kõige tähtsam on, et Harper tunneks end armastatuna, turvaliselt ja kindlalt ning oleks võimeline maailmaga suhtlema."

Samamoodi kritiseeriti ka Tom Cruise’i ja Katie Holmesi, kui nende nelja-aastane tütar Suri lutti imes, ehkki tippis toona juba kõrgetel kontsadel ringi.