Foto: Katrin Lust
Inimesed
10. august 2015, 14:25

VIDEO JA FOTOD | Mark Kostabi võeti lennujaamas vastu suudluste ja limusiiniga (10)

Eile südaöösel saabus Tallinnasse Eesti juurtega USA kunstnik ja helilooja Mark Kalev Kostabi. Teda olid lennujaamas paljude teiste seas tervitamas kunstnik Jaak Visnap ja Kostabi tüdruksõber Greesi Langovits.

"Vau milline vastuvõtt!" oli Kostabi sõpru ja tuttavaid lennujaamas nähes rõõmus.

Kostabi tuli Eestisse, kuna sel laupäeval toimub Maakri tänava galeriis nimega Tallinn Art Space tema esimene "Kostabi Show" siinmail.

Sama üritus on varasemalt toimunud näiteks New Yorkis, kus sõu kestel antakse töödele nimesid ja loobitakse rahatähti. Sõul osaleb ka kolm tuntud žüriiliiget.

Kunstisaadet on üle kandnud ka USA telekanalid ja seekord võtab Kostabi sündmuse esimest korda vanemate kodumaal üles TV3. Pikemalt saab  Kostabi sõud ja reisi Eestisse näha sügiseses "Kolmedokis". 

Mark Kostabi teeb aastas ligi 1500 kunstiteost. Ta elab ja töötab nii New Yorkis kui ka Roomas.

Eile hilisööl saabuski Kostabi Itaaliast, kus ta annab ka klaverikontserte. Ka Eestis plaanib ta oma lauljast tüdruksõbra Greesiga koos esineda. Ilmselt saadab Kostabi oma tüdruksõpra klaveril.

Kostabi tulekuks oli lennujaama tema sõbra Jaak Visnapi poolt organiseeritud ka uhke limusiin, millel suurelt kiri THE KOSTABI SHOW. Selle autoga sõidutakse kunstnikku Eestis ringi terve nädal. Kostabi Show toimub laupäeval ja pärast seda sõidab kunstnik tagasi Rooma.