Birgit Gabriel (vasakul) tähistas Hubert von Goiserni kontserdil oma 47 sünnipäeva. Ettepaneku lemmikmuusiku kontserdile sõita tegi talle tema sõbranna Regine Bausinger. Naised nautisid mõlemad nii oma iidolit kui Eestit tervikuna.Foto: Silja Paavle
Saund
9. august 2015, 16:26

Hubert von Goisernit sõitsid Käsmu kuulama ka fännid Saksamaalt (3)

"See on parim sünnipäevakink, mis mulle eales on tehtud!" kinnitab Birgit Gabriel vaimustunult, kuid alpiroki kuningaks tituleeritud Hubert von Goiserni kontsert on Viru Folgil lõppenud.

Maailmaklassiga staari Hubert von Goiserni esinemine vaimustas kõiki kohaletulnuid, ka Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla nimetas seda läbi aegade Viru folgi parimaks esinejaks ja vaimustavaimaks kontserdiks. Igatahes elas kontserdi lõpuks platsitäis rahvast muusikule kaasa püsti seistes.

Regine Bausinger (54) ja Birgit Gabriel (47) ei pidanud paljuks oma iidolit kuulama sõita Lõuna-Saksamaalt Baierimaalt. Õigupoolest armus Regine Goiserni muusikasse kevadel, kui nägi Goisernist eluloofilmi. Austria armastatuima muusiku tuuriplaanis järge ajades leidis, et üks kontsert toimub sellises kummalises kohas nagu Käsmu. "Lähme, vaatame, kus see Eesti on," tegi ta oma sõbrannale Birgitile ettepaneku ning jõudsid siia Goisernit kuulama just viimase sünnipäeval.

Naised hindavad Goiserni loomingus tugevat kontseptsiooni ning suutlikkust ühendada selles paljude eri maade muusikalisi elemente. "Hubert von Goisern liidab oma loominguga inimesi," usuvad naised ja kiidavad ka mehe ühiskonnakriitilist suhtumist. Austrias ning Saksamaa lõunaosas teavad Goiserni igatahes kõik.

Samamoodi, nagu naised on vaimustunud Goiserni esinemisest, on nad rõõmsad selle üle, et sattusid Eestisse ja siinsele muusikafestivalile. Enim hämmastab neid see, kui lähedalt saavad meie inimesed maailmakuulsaid staare kuulata. Saksamaal toimuvatel muusikafestivalidel saab pillimehi heal juhul kõige lähemalt kaeda mitmekümne meetri kauguselt.