Foto: Aldo Luud
Inimesed
11. august 2022, 14:48

Luule Komissarovi 80. sünnipäeva puhul taasavaldab Õhtuleht loo, mis ilmus 8. augustil 2015

ÕL ARHIIV | Luule Komissarov: „See viga on mul küll küljes, mulle meeldib üle panna.“ (6)

"See viga on mul küll küljes, mulle meeldib üle panna," muigab Luule Komissarov (73), Ugala teatri näitleja ning menuseriaali "Õnne 13" osatäitja. Kui ta tunnistab ausalt, et talle meeldib proovisaalis rolle üle mängida, siis mainib ta sama siiralt, et on kanapime. Hämmastav, aga kanapimedust on ta trotsinud hämarates lavatagustes 50 aastat järjest.

„Vaatasin, et nurgas on klaver ja selle kõrvalt läheb uks lava taha. Enne etendust vaatasin selle koha kõik ära. Et pean vasakult minema,“ meenutab Luule, kuidas ta Eesti Riikliku Noorsooteatri külalisetenduse „Oh armastus, sina kallis magus mesi“ ajal suunataju kaotas. Lavatagune oli sünk nagu öö. „Kui prožektor maha läks, astusin ikkagi vales suunas. Aga lava oli kõrge. Astusin sealt alla ja kohe ühele meesterahvale peadpidi sülle. Sukad olid puruks!“ Piinlik oli kahtlemata ka, aga tänasel päeval Luule üksnes naerab selle juhtumi üle. „Ikka juhtub!“ Temaga ongi juhtunud.

Sa oled laval püsinud 50 aastat– see on pikk aeg.

Mul on lihtsalt vedanud. Mulle on juhtunud lavastajad, kes on mind tahtnud. Olen ennast saanud näidata ja mul on kogu aeg tööd olnud. Nii see asi tuleb. Väga paljud minust andekamad inimesed on rataste vahele jäänud.

Sa mõtled neist, kellega te aastal 1965, 13. augustil noorsooteatrit tegite.

Jah, tol päeval kirjutasime sellele kõik alla. Seal oli terve meie kursus.

Mida sina tollal ütlesid, kui Voldemar Panso teid alles loodavasse teatrisse kutsus?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99