Video: Mari Luud
Inimesed
8. august 2015, 00:21

PÄRNU RAND ON ÜLERAHVASTATUD: Armin Van Buureni esinemise ajaks oli Weekend Festivalile kohale tulnud hinnanguliselt üle 20 000 inimese (63)

Hollandi päritolu megastaari Armin van Buureni jaoks on reeglid rikkumiseks. Nimelt astus ta lavale umbes pool tundi enne oma õiget esinemisaega. Sellest üllatusest polnud teadlikud ei turvamehed, korraldajad ja veel vähem rahvas, keda oli Pärnu rannas asuva Weekend Festivali pealava ees meeletu ja veelkord meeletu arv. 

Kui hetkeks võis näida, et Example'i esinemise ajal oli pealava ees palju rahvast, siis see vaatepilt, mis Buureni šõu ajal avanes, oli kordi suurejoonelisem.

Kui Weekend Festival Balticule müüdi esialgsetel andmetel umbes 25 000 piletit, siis reede õhtul tundus, et kõik piletiomanikud on festivalil ka kohal. Lavaesisel liivarannal liikuda on võimatu, veab kui sulle aetakse peale ainult üks jook ja sa saad ainult kolm korda pimedas helendava party stick'iga vastu pead.

Kokku ei hoita ka visuaal- ja pürotehniliste efektide arvelt. Ilutulestik ja fantaasiarikas lavakujundus valgustavad pidutsejaid ja suvepealinna vaata et stabiilselt.

Kui neljapäeval ja reedel polnud Weekend Festivali alal näha ühtegi politseinikku, siis nüüd seisavad korravalvurid üles rivistatult piirdeaia ääres, olles valmis hulleimaks.

"Kui ühe jala maast korraks üles tõstad, siis seda tagasi maha panna enam ei saa," naljatas üks Buureni fänn. See ütlus kirjeldab toimuvat vahest ka kõige paremini.

Viimati esines Armin Van Buuren Eestis 29. mail. Toona Tallinna lauluväljakul.