Lavastuses „Loomine” ei esine artistid mitte ainult laval, vaid ka saalis ja nii sünnib Eedeni aed otse publiku keskel. Foto: Birgitta festival
Eesti uudised
6. august 2015, 16:59

Birgitta festivalil näeb ka akrobaatilisi trikke (1)

Tallinnas Pirita kloostris toimuva muusikateatrifestivali Birgitta tänavune avaetendus on reedel lavale jõudev Joseph Haydni oratoorium „Loomine”, mis valmib seitsme riigi loominguliste jõudude koostöös.

Nende hulgas on ka lavakaskadööride trupp Stunt360, kes kuulub eriefektide ja akrobaatiliste trikkide poolest maailma tippklassi. Äsja on nad saabunud omapäraselt Bregenzi ooperifestivalilt. Ran Arthur Brauni lavastatavas „Loomises” näeb laulmas ka tenor Juhan Trallat, kes koos sopran Alfia Kamalovaga saabusid Saksamaalt, kus nad töötavad ooperiteatrites.

Laupäeval ja pühapäeval annab külalisetendusi Satsi-nimeline muusikateater Moskvast. Esimesel õhtul on kavas balletid “Šeherezade” ja „Polovetside tantsud”, kus solistideks on Peterburi Maria teatri tantsijad Julia Mahhalina ja Xander Parish. Teisel õhtul etendub Federico Fellini „Orkestriproov”, kus dirigendirollis on Giuseppe Verdi tütre lapselapselaps Simone Fermani Itaaliast. 12. augustil näeb festivalil ooperit „Aida”, mille on lavastanud Madis Nurms.

Loe festivali kohta rohkem lehelt www.birgitta.ee.