VÕIMAS ŠÕU: 2012. aastal alguse saanud «Weekend Festival» on kujunenud Põhjamaade suurimaks elektroonilise tantsumuusika festivaliks, mis toob igal aastal Soomesse kokku üle 40 000 pidulise. Sel aastal saavad harufestivali «Weekend Festival Baltic» näol melust osa ka eestlased.Foto: Geoffrey Hubbel / Weekend Festival
Inimesed
6. august 2015, 07:00

Elektroonilise muusika hullus tungib rokifänluse asemele (3)

Esimest korda toimuv tantsumuusikapidu "Weekend Festival Baltic" toob Pärnusse 30 000 külastajat.

Esimest korda toimuv tantsumuusikapidu "Weekend Festival Baltic" toob Pärnusse 30 000 külastajat.

"Muusika peavoolusuund on kaldunud viimase kuue–seitsme aasta jooksul väga palju elektroonilise muusika poole. Kõik see, mida mängivad raadiod ja mis muusikat internetist kuulatakse, on põhjus, miks selliseid festivale tarbitakse," selgitab DJ Erlend Aav elektroonilise tantsumuusika festivalide populaarsuse laialdast kasvu. "Sellised festivalid vahetavad nüüd välja endisi rokifestivale."

Erlend Aava sõnul on elektroonilise muusika produtsendid, keda peeti varem rohkem underground ehk põrandaaluse muusika esindajaiks, just viimaste aastatega muutunud peavoolumuusika lipulaevaks. "See on trend nii Ameerikas kui ka Euroopas. Ameerika ajakirja Billboard andmetel teenivad kuulsad DJd oma live-esinemistega rohkem raha kui rokkstaarid. See on ehtne näide, et asjad on muutunud," märgib Aav.

Edasi lugemiseks: