Käsmu oodatakse sel nädalavahetusel neid, kes soovivad tõesti festivalimelust osa saada.Foto: TEET MALSROOS
Saund
4. august 2015, 15:33

Tänavu Viru Folgi ajal Käsmu ilma piletita ei pääse (16)

Eeloleval nädalavahetusel Käsmu kaptenikülast toimuval Viru Folgil on tänavu uuendusena tasuline kogu festivaliala, esmakordselt on eelmüügis ka üksikkontserdite piletid.

"Teeme sel aastal kogu festivali ala tasuliseks, kuna meil on mitu lava, mida me ei saa piirata, ning tasuta on ka laste-, keskkonna- ja filmiprogramm. Need on meie jaoks kulu. Samuti soovime piirata oma alkoholi toomist festivali alale ning nende inimeste hulka, kelle peamine eesmärk ei ole festivali melu nautida," selgitas uuendust festivali pressiesindaja Tuuli Potik.

Festivali ala algab piletimüügipunkti juurest, mis Potiku sõnul tähendab põhimõtteliselt tervet Käsmut. Kui Käsmu sel nädalavahetusel külastada soovijal pole huvi festivali vastu või ta soovib minna vaid loodusretkele, on soodsaim võimalus piletimüügipunktist lunastada viieeurone festivali ala pääse. Kohalikele liikumispiiranguid ei seata.

Põhjamaine muusikafestival Viru Folk on oma kaheksandal toimumisaastal võtnud fookusesse Taani kultuuri. Kui seni on Käsmus toimuvale koguperefestivalile sattunud vaid paar Taani muusikut, siis sedakorda on Käsmus kontserte andmas Taani parim folkmetalbänd Svartsot, romantiline folktronicakollektiiv Sorten Muld  ja mitmed teised eriilmelised Taani muusikakooslused. Vaadata saab taaniteemalist filmiprogrammi, näha ja sõita viikingilaevadega, meenutada Hans Christian Anderseni ja tema muinasjututegelasi, nautida Taani õlut ja võileibu.

Lisaks astub laupäeval Käsmus üles Austrias ja Lõuna-Saksamaal ülipopulaarne alpiroki viljeleja Hubert von Goisern ning mõistagi saab Käsmus kuulda ka paremikku Eesti folkmuusikutest.