Martelli konjakimõis, kuhu sõidavad inspiratsioonireisile parima lavastusega seotud.Foto: Erakogu
Film
4. august 2015, 12:11

Teatrifestivalil Draama valitakse esmakordselt ka publiku lemmik

Tänavu on esmakordselt võimalus teatrisõpradel valida oma lemmik teatrifestivali Draama lavastuste hulgast, publikuhääletus algas 1. augustil.

Sel aastal valib Eesti Teatri Festival 2015 koostöös Pernod Ricard Estonia OÜ-ga Martelli esmakordselt ka Eesti Teatri publikuauhinda. Auhinna eesmärk on anda publikule võimalus valida Draama programmidest oma lemmik ning tunnustada ühte lavastust ning teatritruppi läbi selle. Auhinnale kandideerivad kõik Draama programmis olevad lavastused.

Publikuhääletus koduleheküljel draama.ee avati 1. augustil, veebihääletus kestab kuni festivali alguseni. Festivali ajal saab lemmikuid valida pärast igat etendust täites vastava sedeli etenduspaigas.
 
Võitnud lavastusele on auhinnaks viiepäevane inspiratsiooni- ja puhkusereis Prantsusmaale Martelli Konjakimõisasse. Auhinna võitja kuulutatakse välja Draama festivali pidulikul lõpustseremoonial 12. septembril Tallinnas Vaba Laval.
 
Hääletanud publiku hulgast loositakse kümme võitjat, kes saavad auhindadeks järgneva aasta Draama festivali passid.
 
Teatrifestival Draama 2015 toimub 7.-13. septembrini Tartus ja Tallinnas. Tänavu on festivalil viis programmi: Aastaauhindade programm, Kuraatoriprogramm "Piiri peal", Balti Teatri Foorumi programm, Vaba Lava Showcase ja Uue Tantsu Showcase.