Jim AshileviFoto: Kaarel Tigas
Inimesed
3. august 2015, 11:01

Jim Ashilevi luges oma uue romaani otsast lõpuni ette - aega kulus 12 tundi! (8)

Jim Ashilevi laupäev möödus oma uut romaani "Kehade mets" ette lugedes. Selleks kulus ligi 12 tundi. 

"Mina olin juba esimese peatüki lõpus kapsas," kommenteeris Jim ettevõetut Facebookis.

"Mõtlesin, et ohhoo, mis sellest päevast niimoodi saab? Kuidas ma vastu pean? Aga kallis elukaaslane tõi poest müslibatoone ja kanaburrito, mis andsid kütust ööni. Tunnid möödusid kuidagi sürrilt ja kiirelt. Mu kõrval oli väike kapp, mille sisse olid kruvitud valgustid. Koperdasin ühe pausi ajal juhtme otsa ja valgus kapis kustus. Anatoli "Tolik" Tafitšuk, mu kunagine koolivend ja korterinaaber teatrikooli päevilt ja nüüdne ETK näitleja, tõi mulle uue lambi asemele.

Kui uuesti lugema hakkasin, oli saal korraga pime. Päike oli looja läinud ja publik istus viimaseid peatükke kuulates otsekui teatri- või kinosaalis. Minul oli prožektor näos ja seetõttu ei näinud ma enam kedagi. Kuulsin ainult reaktsioone, mis olid terve päev väga elavad ja andsid jõudu lõpuni vastu pidada. Ma tõesti kohtusingi oma publikuga. See oligi mu unistus. Astuda lugejatega kontakti. Ja see kontakt oli intensiivne, naljakas, piinlik ning alati soe," kirjutas Ashilevi. 

Ta lisas, et väntas öösel koju väljalülitunud ajuga, kuid ärkas järgmisel päeval väga õnneliku inimesena ning kutsus teisigi autoreid üles oma teoseid täispikkuses avalikult ette kandma.