TERMIKAS LUBAB KÕVA ŠÕUD: Jaagup Kreem ütleb, et Tudengikruiisi kontserdiks valmistub bänd põhjalikult ette. Foto: Arno Saar
Inimesed
3. august 2015, 08:00

Jaagup Kreem läheb tudengitega merele: šõu saab vägev olema! (23)

Täna kuulutasid korraldajad välja Eestis esmakordse tudengitele suunatud teemakruiisi, kus astub teiste artistide seas üles ka Terminaator. Bändi ninamees Jaagup Kreem lubab, et Terminaator annab tudengitele meeldejääva kontserti ning pärast esinemist nad omaette kajutisse konutama ei jää, vaid tšillivad Rootsi suunduva M/S Romantika pardal koos üliõpilastega, keda on laevale oodata lausa üle poole tuhande.

Kreem tunnistas, et kui Terminaator oktoobris toimuvale Tudengikruiisile esinema kutsuti, ei hakanud nad pakkumise üle pikalt vaagima. "Loomulikult olime kohe nõus! Tudengikruiis on minu meelest väga hea mõte – üliõpilased saavad korraks ennast teisele lainele lülitada ja ka Stockholmis ringi vaadata."

Tallinna Pedagoogikaülikoolis näitejuhtimise eriala lõpetanud Kreem ütleb, et kogu tema enda tudengiaeg oli üks suur lõbu. "Olen katsunud oma elu ikka nii elada, et meel oleks reibas ja tuju hea, siis on lihtsalt nii palju kergem ka raskustest üle saada. Tudengiajast tuleb meelde muidugi palju lugusid. Paraku enamus neist trükimusta ei kannata," salatseb Kreem ja jätab värvikamad seigad enda teada.

Küll aga meenutab ta korda, kui ta ka ise koos kaastudengitega kruiisil käis.

"Oli jõuluaeg ja kursusetööna mängisime Soome laeval lastele jõuluetendust. Kuna reis ei olnud pikk, siis palju asju mul kaasas ei olnud. Oli kitarr, ilma jalata gloobus ja päkapiku riided. Tol ajal oli piiril veel toll ja passikontroll ja tagasi Tallinnasse jõudes vaatas piirivalvur mind suhteliselt kahtlustava näoga. Siis hakkas ta nõudma, et ma kitarri eest tollimaksu maksaksin. Üritasin talle seletada, et käisime just lastele jõuluetendust mängimas ja et kitarr on Eestist ostetud. Siis nõudis ta ostutšekki, mida mul loomulikult ei olnud," meenutas Kreem, kuidas piirivalvur temaga kurjustas.

"Seejärel käskis ta mul koti lahti pakkida. Suur oli ta imestus, kui kotis polnud muud, kui gloobus ja higine päkapiku kostüüm. Mees sai aru, et ega vist sellised tüübid Soomest pille ostmas ei käi." Kreemi sõnul tuletati intsidenti "päkapikk versus piirikas" hea sõnaga meelde kuni ülikooli lõpuni.

Oktoobrikuisest Rootsi kruiisist ootab Kreem aga ainult head. "Loodan väga, et sellest tuleb meeldejääv reis. Ja kontsert! No selleks kontserdiks valmistume kindlasti põhjalikult ette ja šõu saab vägev olema," lubab ta.

Pärast kontserti kavatseb bänd laeval seltskondlik olla. "Heast seltskonnast ei saa kunagi küll. Usun, et kruiisile tuleb palju toredaid inimesi ja kindlasti ei kavatse bänd pärast kontserti omaette kajutis istuda. Eks see siis paistab, kuidas reis kulgeb."

Kreem ise käis viimati Rootsis 3-4 aastat tagasi. "Kuna Eesti kaubandus on suhteliselt üheülbaline, või vähemalt siis veel oli, käisin seal oma lavariiete varusid täiendamas. Ja loomulikult sai ka külastatud Vasa muuseumi. See on lihtsalt võimas. Rootsi sissesõit on väga ilus kõikide oma väikeste saarte ja kiviste laidudega. Ja Stockholm kuulub siiani mu lemmikute hulka."

Tudengikruiisi peakorraldaja Angela Aavik kinnitab, et ei Terminaatorit ega ka teisi artiste polnud üritusele sugugi raske esinema saada. "Eks kõigil ole oma tudengiajad eredalt meeles.Terminaator on kahtlemata Eesti kõige vingem bänd! See mulle ilmselt Jaagupi ja tema bändi puhul meeldibki, et nad ise elavad üritusele kaasa. Olen ka varasemalt Terminaatorit üritustel kasutanud ning nad tõesti ise ka ootavad ja panustavad iga ettevõtmise õnnestumisse," rääkis ta.

Kui keerukas on aga sellist üritust korraldada?

"Kuna tegemist on Eestis esmakordse tudengitele suunatud teemakruiisiga, siis mänguruumi on palju ning katsetamist oma jagu. Tean, et tudengid tahavad midagi uut, mida varem tehtud pole, ning seda me oktoobris teemegi. Ma loodan, et kõik tudengid leiavad selle aja ja võimaluse usaldada ennast 40 tunniks meie hoolde. Lubame, et pakume vastu mõnusat meelelahutust, uusi tutvusi, killukest välismaad ja võimalust korraks aeg maha võtta," märkis Aavik.

Tudengikruiis 2015 toimub 14.-16.oktoobril M/S Romantikal. Lisaks Terminaatorile astuvad üles ka Bad Influence (Rootsi), DJ-d Marc F & Artur F, Andres Aljaste ja Marek Talivere.