Inimesed

JÖRBERGID: nii viletsad me ka pole, et laste kaela jääksime (109)

LISA KOMMENTAAR

???3. august 2015, 15:28
600 eurot kütte peale? Millega te kütate? Mul majas elektriküte, maks 150. eurot kõige külmemal kuul + 200 eurot aasta puudele.
Pilv2. august 2015, 20:10
Huvitav nähtus see kommentaarium - hakatakse kommentaare kommenteerima ja üksteisele ära panema. Jõrbergid võivad meeldida või mitte meeldida ja selle kohta võib oma arvamust avaldada igaüks, mitte ainult need, kellele Jörbergid meeldivad. Mina neid isiklikult ei tunne ja neil külas käinud pole, ajakirjanduse artiklite põhjal arvamust kujundada on väga labane altminek.
eakaaslane2. august 2015, 17:33
Mulle imponeerib, et vaevuvad oma välimusega tegelema. Armetu on vaadata samaealisi, kellel hallid sorus juuksed, kolletanud nahk ja suvalised hilbud ülle visatud. Mis ikka loomulikult kadunud, seda tuleb keemiaga aidata, olgu need siis juuksed või meik või habe. Meil lehvib ikka veel see naturaalse tööinimese vaim - olgu või kulunud ja kehva, peaasi et loomulik! Kes väljamail käinud ja vanureid näinud, võivad kinnitada, et endast lugupidav vanur ei lahku kodust kerge värvi, meigita või korrastamata peaga ega vanapapi kasimata puhmaga.
Tublid! Jätkake samas vaimus eeskujuks "hallidele hiirekestele"!
Jälle!!???2. august 2015, 16:21
Tegelikult2. august 2015, 14:58
Üllar Jörberg väärib igati austust, sest tema vanuses veel nii tiheda esinemisgraafikuga mööda Eestimaad laulmas käia, see on kõva sõna. Ei ole kerge töö see esinemine mitte sugugi, kuid paljud ei pea seda üldse tööks kahjuks. Head tervist Jörbergile, tubli mees, mitte kunagi ei virise.
Ikka ei mäleta2. august 2015, 12:42
Eks ongi laovärv, sest kui ta seda nii paksult endal peale peab määrima tähendab, et peab seda värvi laost käima ostmas. Üllari ema kasvatas poja üles? Tõesti? Miks linnapeal siis muud jutud käivad. Kas ta isa oli kaukaaslane.
2. august 2015, 13:40
Ikka ja alati on ju "linnapeal käivad jutud" ainuõiged, kuidas muidu. Mis sinul on teise inimese eluga ja isaga pistmist?
naine 672. august 2015, 12:03
Tean palju tuntuid rikkaid inimesi ,kes on oma vanemate rahad (laenu võttes) vaeseks teinud ja nüüd ihuvad ka juba krteri või suvila peale hammast.Olen ise ka juba pensionär aga oskan neile soovitada ,kuidas nad peaksid käituma ja sellega on kaasnenud mulle vihanäolisi ,nende laste -lastelaste arvelt ,kellega on pea kogu igaviku aega veedetud. Miks ei võiks ka riigi poolt abi olla ,sellistele vanuritele,kes faktiliselt tehakse laste poolt omakasu pärast paljaks ja kui enam mida võtta ei ole .siis vanemad unustatakse ja veel neilt välja pumbatud võlgadega ,mida ei kavatseta tagasi maksta. Sellised tuleb võtta luubi alla ja leida mingi lahendus nende kaitseks--------------siiski me vanemad oleme nad üles kasvatanud ,hariduse andnud ja ka rahaliselt aidanud.
evita2. august 2015, 11:24
Miks lööb igal pool välja ainult inimeste kadedus?Olgu nad terved st.Jörbergid!Aga öhtuleht viimane aeg ei raatsi enam artikleid tasuta lugeda lasta-ahnus!No siis löpetan ka mina lehe ostmise!
AHHAATAJALE2. august 2015, 11:40
Tõepoolest, inimene on miljon korda ise öelnud, kuidas teda see"jörpa" solvab, aga isegi sõbrad ja muusikud ja kõik teisedki ei tee väljagi.
kena pere2. august 2015, 09:44
Paar on väga hästi hakkama saanud ja ei vingu.Neil on õigus elu nautida ja päevitada palju tahavad.Super ilus kodu ja aed.Aastaid ei annaks neile üle 25.Jörbergi laulud on ehedad ja siirad,samas oskab laulja olla targalt tagasihoidlik.Laulja Jörbergi hind on kõrge igas mõttes,mida vähe märgatud kuna madala enesehinnanguga kisastaarid upitavad end andetult esile.
Õnne ja edu Jörbergidele lõpmatult.
Stradivaarius2. august 2015, 09:36
Kas neile makstakse enese eksponeerimise eest?? Pole nende kahe kentsaka vanakese hapukurgiajalehte toppimisel küll mõtet. Kirjutage parem talunikest, kas või turvamehest - oleks huvitav teada, mida mõtleb Prisma turvamees/naine, millest unisyab, millest loobub. Kirjutage kas või hauakaevajast või katkusigade hukkajatest, aga neist kahest ülevärvitud klounist hakkab tõesti küll saama. Ilmselt neile ikkagi makstakse kloun olemise eest.
2. august 2015, 13:48
Kes sind kinni hoiab ja vägisi lugema sunnib? Artiklid, millest "siiber", jätab normaalne inimene avamata. Sina, nagu näha, loed huviga ja võtad isegi"vaevaks" oma "kallist aega" raisates kommenteerida.Just sinusugune inimene on kloun, mitte Jörbergid. Kas sulle makstakse lollide kommentaaride kirjutamise eest?
raivo2. august 2015, 09:27
õige.viimane asi peaks olema lastelt kopikas raha küsida.ise peab hakkama saama.olen ise samamoodi mõtelnud.
Mann1. august 2015, 22:48
Mäletan Estrit restoran Kaunase ajast kui üliõpilaspõlves seal põhiliselt baaris käidud sai. Oli väga kena naine, kutsusime teda isekeskis Lumivalgekeseks. Ja Üllaril on väga kena lauluhääl ja ilusad laulud. Ootan ka uusi laule. Edu ja õnne neile mõlemale!
1. august 2015, 21:53
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
2. august 2015, 07:43
Mis kärbes sind hammustas? Elu vilets, naine ei armasta, või polegi sinusugusel teda? Anna jumal kannatust talumaks sinusuguseid jobusid-maailmanabasid.
1. august 2015, 19:39
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
xxxx2. august 2015, 00:12
Rikas pole mitte see kes palju teenib vaid see kes mõistlikult kulutab,Hummerihaiged
võiks proovida tõesti 600 euroga läbi ajada,mõjub ajule hästi.Pasneb imestama
sihuke inimtüüp kes sõidab Hummeriga aga pangakontol puhub tuul ja pensipõlveks
pole raha ega kinnisvara varutud.
2. august 2015, 08:25
Ära sina muretse, küllap on.Keskendu enda elule.
ZIIDIUSS2. august 2015, 11:43
Ei tea,miks sa nii arvad? kõik ei ole kloonitud ving-arvamusega...
to tundub nii2. august 2015, 13:50
Selline lause on ammu iganenud. Mõtle midagi vaimukamat välja.
tore1. august 2015, 18:16
nad on väga kiftid ja mulle nad meeldivad,
vanainimese laps1. august 2015, 17:48
mulle ka meeldivad, siiski esteri l soovitaksin loigata juuksed kihiliseks ehk jarku niimoodi pole sellist hirmsat rasket pahmakat vaja hoolitseda janàeks kaunim vàlja ka. samuti voiks selles eas ollameik tagasihoidlikum, just laovàrvi osas ning suured loperdavad kulmud pole ka in. üllar ise nàeb suurepàrane vàlja , vàga heahàaàl jen. uskumatu, et tema bioloogilised vanemad temast lahti ütlesid? ja laps sa sellest etada alles keskkoolis olles. millene pauk see vôis kúll olla. juhtusin nàgemasaatelôiku kus ester soi paksult kalamarja saia peal. oleks minu emal ka vôimalik ensale midagi selist lubada. 120 eur on temal see mis jààb kuus toidu, hambaarsti, kingituste, kino teati ja vàljasoitude jaks, sedaon ilmselgelt vàhe. hea, et minu emale kalapojad ei maitsegi. tervislikumalt saab ka, 2 viilu teraleiba, keedetud muna, lusikatàis extra virgin öli ja teelusikas maapàhklivöid ja hommuikusöögist saab köhu tàis.
heh1. august 2015, 18:11
1. august 2015, 19:01
Vanainimese laps küll aga see ei tähenda, et kõikse targem oleksid.
Artiklis kalamarja kohta1. august 2015, 21:46
"Mis kuradi jutt see siis on? Kas ei või mina korra aastas marjakarbi lahti teha ja seda saiaviilu peale määrida? Ilma et keegi pehmesse kohta torkaks. Jah, üks tuttav tõi mingil aadama ajal ühe toosi, olen seda hoidnud mingiks eriti pidulikuks hetkeks. Arvasin, et telebrigaadi tulek oma koju oligi ülipidulik hetk. Rahva meelest valesti arvasin. Nüüd arvan, et enamik eestlasi istub pidevalt kui herilasepesas. Kui lõikad leivale keeduvorsti, on häda lahti. Kui suitsusinki, algab häda teisest otsast. Jah – söön küll aastas korra kalamarja. Sest kalamunad mulle lihtsalt maitsevad. Ega see angerjas põrmugi parem pole."
no aga2. august 2015, 01:46
kes keelab sinu emal tööd teha, laulda, elada? jörbergid küll teda vaseks ei ole teinud.
17:48, 1. aug 2015 -le2. august 2015, 11:47
uskumatu, et tema bioloogilised vanemad temast lahti ütlesid?
'''
Nooo, võta koomale. Isa lihtsalt oli tavaline tuuletallaja nagu neid nüüd mustmiljon Eestis on,keda kohustused ei huvita, ema aga korralik lapse üleskasvataja.
s2. august 2015, 13:20
Estri parukas juba mitukümmend aastat ühesugune. Enne uinumist parukas kapi otsa, hommikul jälle silmini pähe. Pole mingit muret soengu tegemisega. Lahe.
to: s3. august 2015, 13:46
Just kiitus Estrile, et inimesel on kindel, väljakujunenud stiil läbi aastakümnete! Enesekindel ning kena naine, ei muud. Kuidas siis sinu arvates peaks olema? Selline naine, kes iga kuu juukseid värvib eri värvi, triibutab, salgutab, lokitab, sirgendab? Kui mehe käest küsitakse, et mis värvi juuksed ta naisel on, siis ei osatagi vastata??? Selliseid ebakindlaid harakaid on enam, kui küll. Austus Esterile, et teda mäletatakse justnimelt sellise soenguga:) Jörbergid on lahedad! Aga sina jäta oma stiilisoovitused omale!
mati1. august 2015, 17:47
eks need jörbergid ühed parajad "lapsesuud" ole .Ester on sõnavõtja ja Üllar noogutab takka .Elavad paremini kui enamik Eestimaa penskareid. Paremini elavad poliitikast pensile siirdujad,sest elu jooksul on ikka kõvasti kokku krabatud. Inimene,kes terve elu tööd rüganud ja riigile makse maksnud,peaks vanaduspäevil ikka nii suutma ära elada,et endale toitu lubada,eluaseme(normaalse,mitte häärberi või üksida 4-5 toalise korteri) tasuma ja ka kultuuriüritusel suutma käia kasvõi korra kaks kuus .Välisreisele minek nõuab juba kõva kokkuhoidu Vanal kulub raha ravimitele ja muudele tervisega seatud toodetele .Tahaks ju ka lastele ja lastelastele sünnipäevaks midagi osta. Riigiisadel peaks väga piinlik olema,et ei suudeta oma riiki ülalhoidnud vanaduspäevadel väärikalt tänada ja neile inimväärset pensioni maksta! häbi on vaadata meditsiiniasutustes töötavaid 70+ ja 80 aastasi arste,kel endal käed värisevad,pea tudiseb,mälu kadunud ja kepp haigete liigeste toeks! Nii vilets on meie elu!
Mädanik2. august 2015, 07:50
Riigiisadel peaks väga piinlik olema,et ei suudeta oma riiki ülalhoidnud vanaduspäevadel väärikalt tänada ja neile inimväärset pensioni maksta!
Küll on ilus seniilne vanainimese muinasjutt.Lase siis selliseid veel laste juurde.
1. august 2015, 15:48
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
...1. august 2015, 18:00
Emmega ta pole, aga proua oleks kenam tagasihoidlikuma meigiga. Vabandust.
1. august 2015, 19:02
Järelikult sa pole normaalne vaataja.
2. august 2015, 07:39
Kas normaalne on mini hall virisev ilma hammasteta kuri vanainimene?Ära vahi,kui Jörbergid sulle ei meeldi.Kas telekanaleid rohkeme ei ole et pead vaatama,kui ei meeldi.Ja telekal kinnipanemis nupp ka ju.Inimene peab nooruslik olema seni,kuni elab ja värvib end igaüks niipalju ,kui soovib.Ester ei ole ju palunud end vaadata,kui ei meeldi,pole endast näitust ju korraldanud.Niivõrd lahedad,lihtsad inimesed,ei pravuuritse kusagil.Inimesed ja ajakirjanikud ise ründavad,kui proua käib poes toitu ostmas.Ja siis kirjutavad arvustavaid artikleid.Jubedad on kõik halvustavad kommenteeriad
2. august 2015, 07:48
Siis, jopski, ära vaata, kui piinlik on, niisama lihtsalt saadki oma "piinlikkustundest" lahti.
...2. august 2015, 09:48
Ai-ai kui kuri vanainimene! Kirjaoskus sul ka poolik.
2. august 2015, 13:53
Siis minnakse ikka kirjaoskuse kallale, kui midagi muud öelda pole.
veel hala1. august 2015, 15:08
Vaat ma ei saa ru sellest jõukate pensionäride kiunust ja halast. Üks tuttav vanamammi on, 70-aastane ja elab üksi kolmetoalises korteris. Kogu aeg käib üks hala, et oi kuipalju küttearved ja ei jõua maksta jne. Aga kui ütled, et müü see maha ja osta odavam ühetoaline, saad isegi vaheraha ja pdaimine tuleb palju odavam, siis ta ei taha
"Tahan korteri lastele jätta kui suren, neil läheb seda vaja !"
"miks lapsed siis ei aita arveid maksta kui nemad korteri pärivad ? "
" Neil pole endalgi õieti raha, vahel küsivad minu käest laenuks kui enne palgapäeva raha otsa saab "
Vaat niisugune majandamine siis.Vanainimene peab korterit, mida on talle liiga suur ja kulukas, aitab rahaga lapsi ja siis halab, et pensionist ei jätku selleks kõigeks. Muidugi ei jätku, ega see pension pole mõeldud kogu suguvõsa ülalpidamiseks,vaid ainult ühele inimesele !
Ho Psühh1. august 2015, 16:32
Normaalses riigis on pensiniikka jõudnu nii jõukas, et tal on vara ja raha piisavalt. Eestis ei jõuaks penskar isegi hooldekodu koha eest maksta! Miks?
Kui korter või muu elamiskoht on seotud mälestuastega, siis on elukoha vahetus vanas eas raske!
Eksid, egas soomeski olukord parem pole1. august 2015, 17:41
Seal hooldekodusi kas pole paljudes kohtades üldse, või kui on siis järjekorrad tungivalt ees.
Pigem suunatakse sealgi pensionäärid linna korteritesse.
Linna koreris aga keskmine üür hakkab 1 toal 350 e alates, 2 toal alates 450 e ja 3 toal alates 650 e.
Sinna veel muud komm maksed, söögi peale per feiss umbkaudu 500 e
Lisaks ka ravimid ja muud väljaminekud, praktiliselt pensist jääb kätte heal juhul 200-500 e 1500 e pensist.
to: Eksid, egas soomeski ...1. august 2015, 21:57
Kust küll sellised Soome-targad välja võetakse?
Jätaksid kirjutamata, kui asjast midagi ei tea, aga selline fantaasia pannakse tööle, et kuku pikali.
Kas sa selle peale ei tule, et väga paljud Soomes elavad inimesed loevad ka Eesti meediat?
Kogu jutt algusest lõpuni on nagu vaimuhaige kirjutatud.
Ka 3-toal.krt.omanik pensionär1. august 2015, 17:00
Kui ma oma 3-toal. krt.vahetan väiksema vastu siis ma ei saa märkimisväärset vahetasu 1-ja 2-tol. korterid on veel nõutavamad ja seega kallimad, ja kolimine minu eas on riskantne.Minu 250.eurone pension on väga palju öeldud ""kogu suguvõsa ülalpidamiseks""
1. august 2015, 21:11
Olen võrrelnud 1-, 2- ja 3-toaliste korterite kommunaalmakseid. 1- ja 2- toalisel on niivõrd väike vahe, et isegi penskar suudaks selle vahe 10-15 eurot ära maksta. Kütteperioodil on erinevates piirkondades küttearved väga erinevad, näiteks 1-toalisel ühes piirkonnas on pea sama mis 3-toalisel teises piirkonnas. kõik oleneb kohast, kus korter asub. Seega 1-toalist pole üldse kasulik omada.
mul sama.1. august 2015, 18:18
ema elab üksinda kahes suures majas. vana maja on ilus aga isa enne surma ehitas veel suure maja õuele....
Arvan,1. august 2015, 18:21
et enne tuleb vanaks saada ja siis sõna sekka öelda. Saatuse tahtel on minu pension 250 eurot. On seda palju, on seda piisavalt, on seda vähe? Kes teab?
To veel hala2. august 2015, 11:11
Kas Sa juhuslikult tead, kui suur on enamuse eestlaste pension? Võin öelda - ca 300 euri.
Kui on tekkinud säästud, siis seda hinda teab vaid säästja. Teevesi ja allahinnatud toit on igapäevane menüü. Siit ei jää kohe kuidagi suguvõsale midagi, kui just lapselapsele jäätiseraha või kasin jõulukingitus. Austada tuleb neid pensionäre, kes saavad ise hakkama, mis sellest et mõni ka viriseb.
ei ole hala3. august 2015, 22:41
Aga ütle mulle, miks peaks see nüüd vanaks saanud ja pensionipõlve pidav inimene müüma oma kolmetoalise korteri ja ostma mõne ühetoalise uberiku? Miks? Ah,et mis ta siis hädaldab, kui maksta ei jõua? Ta on ju seal võibolla oma ilusamad eluaastad elanud ja lapsed suureks kasvatanud. Ja loomulikult tahab ta oma korterit oma lapsele (või lastele) jätta. Kui see ema aitab veel oma väikesest pensionist lapsi, siis ära tee sellist ettepanekut, et miks siis lapsed ei aita üüri maksta .Ega kõigil pole ju ministritega võrdseid palkasid. Laske inimestel elada ja visake see kivi kellegi muu kapsaaeda, näiteks - makske vastavat pensioni ja väärilist palka inimestele, mitte ainult väljavalitutele.
mis nutt ja hala1. august 2015, 14:56
300 inimese kohta on täiesti norm, vabalt elab ära kui veel kahekesi. Ega keegi ei käsi pidada seda kütteröövlit maja, saab selle maha müüa ja elada korteris.Selle tehingu vahelt tuleb veel paras patakas raha vanaduspäevadeks . Paljud inimesed peavad veel vähemaga hakkama saama ja saavadki
1. august 2015, 15:05
Mis nutt ja hala, mida nad halanud on?
14:56, 1. aug 2015-le1. august 2015, 15:38
Ega keegi ei käsi, ega keegi ei käsi...Asja mõttest ka keegi tolakommijatest kunagi aru saab? Inimene tahab elada normaalselt,mitte peost suhu!J Kangesti edukas ja mõnusas riigis nagu euroopalik Eesti võiks ju ometi arvata, et on selleks õigus! Kus on hala? Ei nad ole lastel kaelas ega käi santimas sotsiaalabis, lihtsalt tahavad inimlikult elada, sellest on jutt! Mitte sellest, et Kustil ja Maalil on kuskil ,hullem kui teistel.Miks Kustid ja Maalid ei olnud taksojuhid ja juuksurid ja šveitserid, et oleks pensionärina vähemalt ilus majagi olemas?Mina ei viitsinud, mina elan ka 300-ga ära, aga ma ei võta halada nutikamate arvel,kes vähemalt majagi on saanud.
2. august 2015, 17:41
Miks korteris? Neegerid elavad üldse parimal juhul savihütis.
1. august 2015, 14:41
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
14:41, 1. aug 2015-le1. august 2015, 15:15
...ja kolmas kloun sai kommentaariumisse!
ihmine1. august 2015, 21:05
ja ilus oli ta ka veel 1979.a.
Brita1. august 2015, 14:36
et siis mina olen saanud aru nii. et vaatamata närususele. on eestis ikka kõikse kindlam just pensionäridel. töötud vanemad / üksik-vanemad / invapens.l puuetega jne.jne. / puuetega laste pered ... üks töökas ja tragi pensionär ei kuluta iial midagi liiast. ennemini jääb tal jah üle. minu naabrimemm paneb suvel ikka sada € suka-säärde. talviti 50 € vähemasti. tal kena kopkas ammu olemas. kui samas siin need lastega pered vaid virelevad ... kuni teistel on keerulisem. on kahel inetul / andetul vana-inimesel pointless halada.
1. august 2015, 14:54
Kes halanud on või sinu käest lisa küsinud?Kui on suuteline oma tööga pensionile lisa teenima, mis selles halba on? Ega nad sotsiaalabi pole küsinud.
a1. august 2015, 23:01
algul oli lõbus ning lahe ja nüüd nutt ning ving?
2. august 2015, 08:33
Kuidas siis nii sinuga juhtus?
Brita !2. august 2015, 17:02
Oled täitsa sooda , vä?
pointless3. august 2015, 19:51
Sel juhul peab ikka suurem pension olema,kui juba 100 E saab kõrvale panna.
Anni1. august 2015, 12:05
Mina saan pisut alla 400 euro pensioni ja.....jah, tulen omadega toime, kuid ei mingeid soojamaa reise. Ilmselt ei oska ma õigesti majandada ehkki ostan toidukraami kampaaniatest s.t. soodsamalt. Korterikulud, ravimite kulud, oma kalleid (lapsed, lapselapsed )tahaks ka tähtpäevade puhul meeles pidada....Muidugi, kui jääksin väga hätta, siis aitaks mind lapsed kindlasti, kuid seni, kui ikka ise toime tulen, tahaks ikka ise. Aga jah, keegi võiks mind õpetada küll, kuidas SELLISE pesioni juures suudetakse kokku korjata mingi reisiraha. Tunnistan - MINA EI OSKA.
realist1. august 2015, 14:23
Ega siin tuleks koheselt teha siis emba kumba, et vältida sellise olukorra tekkimist. Esiteks tuleks see kütteröövlist maja mahamüüa ja sama raha eest panna püsti ökomaja, mille küttearve talvel maksimum 100 euri, kui sedagi. Teine variant samuti maja maha ja osta korter ja lisaks kuhugi suvilakökats. No ja elustiilimuutist vajaks proua ka kindlasti, kui tahab, et mees kestaks veel mikrofoni ees kasvõi 5 aastat. Rohkem ei lihtsalt võimalik. Aga muidu on Jörpa vintske vend:)
1. august 2015, 14:56
Jah, sina loe aga teiste raha.
kle mis sul viga on1. august 2015, 15:11
kes siin halas? nemad elavad nagu tahavad, kuid tunnistavad, et niisugust elustiili pensioniga endale lubada ei saa. nemad on siiski eluga rahul, sinul on häda, sina virised.
Lörbert1. august 2015, 21:15
Lisaks oli Jörpa ka veel hauakaevaja, mis tõi ka omakorda kena kopika sisse.
2. august 2015, 08:34
Millise olukorra tekkimist?
õmbleja1. august 2015, 17:04
mul on palk selline, tulen toime küll, harjunud juba. Pole paremat ka saada, lähen kohe pensionile. Käed küll valutavad hirmsasti, töö on raske, aga koju jäämise ootuses kannatan ära. Sama raha eest kodus olla- selle nimel tasub kannatada. Ei ihkagi mingeid soojamaareise, oma aias toimetamine korvab selle, saad pruuniks ja ka kehaliselt mõõduka koormuse.
vetevana1. august 2015, 11:56
aga mulle nad meeldivad just et erinevad hallist massist. Jõudu,jaksu ja armastust teile !
2. august 2015, 17:45
Oh, mis me räägime :-(1. august 2015, 11:53
Kahel pensionäril on kahe pensioniga kergem ära elada kui üksikuks jäänul. Ma pean üksi ära maksma kõik kommunaalkulud, lisaks talvepuud. Koduremont ei tule kõne allagi, samuti riiete ostmine. Riigimehed hõiskavad, et aitavad üksikuks jäänud pensionäre. See on naeru koht ja selles osas on ka tehtud valikut, kes seda näpu otsaga juurde antud raha saavad. Mina ei saa, sest ei mahu selle skaala sisse, pension on ülisuur, lausa 370 eurot!
Ära Vingu1. august 2015, 14:12
Ma saan 154, ja ka elan!
ziidiuss1. august 2015, 15:26
Muidugi elad, Muud ei tee,kui vegeteerid nagu 90% esti inimestest. Aga jutt on sellest, et tahaks 21.saj. euroopalikul maal n o r m a a l s e l t elada,mitte "ära elada".
to 13:12 1. august 2015, 16:52
Kui nii vähe saad, pole sa ka tööd eriti teinud. Oled sotsiaalkorteris, raha kulubki suitsule ja saiapätsile, siis tuled muidugi välja.
1. august 2015, 19:10
90 % inimestest? Suurelt mõtled.
551. august 2015, 15:35
no ma ei tea, remonti saab ikka odavalt ka teha, Decoras on kenad eelmise hooaja tapeedid, 3 euri rull, oma häda, kui hakkama ei saa
Saa aru...1. august 2015, 17:03
Remont ei piirdu vaid odava tapeediga kui teha, siis juba täielikult.Tapeeti muidugi jaksan osta ja häda pole midagi, mul ilus väike maja aga norm.inimesena, tahaksin ikka parimat.
MIDA SA SIIN OIGAD . . . ???1. august 2015, 17:05
ma olen töötu naine üle 60 ja ei võeta mind kuhugi tööle ega saa ka tööturaha . . . :((
no2. august 2015, 20:35
eellpensionile ju saaks
1. august 2015, 17:06
siis on suur küll jah, mul palk just selline
päikest ei tohi ju ometi võtta1. august 2015, 10:26
kuidas nad ennast küll nii ära võivad päevitada, see on ju maru ohtlik
nüüd peaks tulema kohe pikk kirjutis, kui ohtlik on päevitada, sest võid nahavähi saada.
aga tuleb välja, et päikesest see ikkagi tingitud ei ole ;)
jah 1. august 2015, 10:04
andku taevaisa ikka jätkuvat tervist!
antslamiis1. august 2015, 09:59
mutt1. august 2015, 09:53
Laule raputatakse varrukast, paar slaavi tibi kõrvale, teeb Venemaal mõnele silmad ette!
1. august 2015, 09:47
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
1. august 2015, 10:03
Väga valesti said aru, õelusehunnik, loe uuesti.
nõme1. august 2015, 10:25
sa oled vastik ja õel inimene. istu ise oma korrusmajas ja tigetse. pea oma parmust vanameest kah üleval, s tavikat.
ohoo1. august 2015, 11:24
kus kohast sul sellised summad kommunaalmakseteks, seda õelust ja kadedust sul ikka jätkub, kurb,Ester ja Üllar on küll teistest eristuvad, kuid toredad ja lihtsad inimesed, edu neile
ohjah1. august 2015, 11:26
no kus sul küll niipalju kadedust ja õelust on, Ester ja Üllar küll teistest eristuvad vähe, aga on igati toredad ja sõbralikud inimesed,
õelus ja kadedus1. august 2015, 15:24
Proua Ester Jörberg arutleb väga kainelt, seda teeb ka kommentaator Eks, kuigi veidi karusemalt. Toimetulek olukorras, kus peale pensioni muu sissetulek puudub, on teema, millele peab mõtlema juba varakult. Õeluse ja kadedusega pole siin mingit pistmist.
2. august 2015, 08:39
ise ei loe juttu lõpunigi ja kaagutad siin.oli just nii et laste kaela ei taha iial jääda.Vaevalt et proua teda tööle vägisi ajab,normaalne inimene tegutseb,kuni ta jaksab ja talle tema töö meeldib ja kuulajaid leidub(esinema kutsujaid).Ja sellistel tegisatel tervis veel parem,kui siin vastikutel õelatel vingujatel.Kibestunud kodanikel on ainus meelelahutus siin oma sitt välja elada teisi halvasti arvustades.
oijahh1. august 2015, 09:32
Mõlemad Jõrbergid on imearmsad inimesed ja Üllar laulab kaunisti, ilusaid viise ja tore on tantsida tema laulude saatel, kohtume täna sossis.
Tegelikult1. august 2015, 09:18
see sandikopikas,mis eesti maksab oma töötajatele ja pensionäridele on täielik sandikopikas.Sellise rahaga küll soojamaa reise ei osta ega ei saa arveid makstud.Inimene peab ikka elust mõnu tundma,mitte nälgima ega virelema .häbi,eesti riik!1000 eurot igale pensionärile!
Maximalist1. august 2015, 09:49
Miks nii vähe? Väikestes Euroopa riikides on keskmine penss 3000 ringis. Isegi Soome maksab mõnele 3500!
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/soome-too-tagab-kova-pensioni-portugalis-elavad-vanakesed-saava...
Eva3. august 2015, 23:26
Ära sa ikka 1000 euri küll taha. Kui sots.min. seda kuuleb, minestab kohe ja ei suuda sulle kuidagi põhjendusi enam nii kiiresti leida. Raha ei ole ja raha ei ole, tarvis jälle Kreekat toetada ja need tondid, kes ka siia üle merede ja mägede ja üle traataedade ronivad, neid ju tarvis kõiki igati abistada. Sina oled harjunud juba üle 20-ne aasta piskuga läbi ajama. Kui saad praegu 200 - 300 pensioni (umbes), siis maksa 200 üüriks ja teisteks teenusteks, osta ravimeid, hügieenitarbeid ja siis veel kartulikoori ja vahel ka leiba ning siis ikka suka sisse ka, et matuseraha oleks ja lõpuks siis peale surma las hing lennata soojale maale palmide alla "puhkama". Küll on ikka ilus elu meil.
Mhm1. august 2015, 09:16
pagulaseks päevitunud? Hea väljend. Ester ju lubas pagulaseks hakata, et 1000 € saada. Nad mõlemad sigapruunid, läheb ehk läbi küll.
plääd1. august 2015, 09:28
Ester tegi võllanalja, ega ta seda tõsiselt ei mõelnud:) Nemad olid pagulaste vastu.
Mustlase värk1. august 2015, 10:29
1. august 2015, 09:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to kell 9.111. august 2015, 09:56
Kesse sa selline oled? Mitte keegi sind Eestimaal ei tunne. Rüga edasi ja toida Vargamäed aga edasi, tola!
to: .1. august 2015, 14:15
Kasvõi viies, loll oled ikka, siiani!
oh1. august 2015, 08:59
600.- ei tule välja,üksikult elav vanaema saab 300.-maksab arved ja iga kuu jääb söögiks 100.- ,kuid 2017 aasta hakkab Taavi neile üksikult elavatele vanuritele maksma lisa ja iga kuu paneb 9 eurot otsa.Kohe ei tea,hakka või soojamaa reisu ette võtma,kohe nii palju tuleb pensilisa,peaaegu kilo lambaliha saab osta.
1. august 2015, 10:25
no näed. siis tuleb välja, et pension on piisavalt suur. ei ole häda midagi. anna taavile ka teada. ta saaks kohe hulga raha kokku hoida ja nii pea pole vaja pensione tõsta. 300-ga tuleb ju lahedalt välja. ehk elad isegi nii rikkalt ja hästi ära. super.
kuule 10.252. august 2015, 15:06
300.-pens,maksan arved ja kätte jääb 100.-,kuidas sa oinas aru ei saa
to: oh1. august 2015, 14:16
600: 2 ongi Su 300, juhe!
2. august 2015, 17:52
aga kommunaale tuleb ühekordselt tasuda
lihtne1. august 2015, 08:53
inimesed kes elavad oma igapäevast elu,tegelevad sellega mis neile sobib ja mis aitab elada.Ei mingit staaritsemist ja hädaldamist.Tervist ja tegemisi edaspidiseks.Ilusat suve jätku.
Lahe paar1. august 2015, 08:44
Ester on äge mutt. Ütleb just seda, mida mõtleb, mitte seda, mida inimesed ideaalis kuulda tahaksid.
Ei etenda mingit silmakirjalikku ninnu-nännut ja seetõttu nad mulle meeldivadki.
Üllar ei paki pilli1. august 2015, 08:34
Üllar pakib kõvaketta ja esinemiskostüümid.Võibolla mikrofoni ja puldi.Üllar laulab.Kui talve küttearved on kahel inimesel 600€,siis on selle asja nimi ebamajanduslikus ja ressursi arutu raiskamine.Oma kogemustest tean,et kaks pensionäri saavad 600€ kuus kenasti toime ja jääb üle veel talviseks soojamaareisuks.
1. august 2015, 10:23
tore, et sinusuguseid tarku inimesi ka on. siis paistavad teised ju hulga rumalamad välja.
tegelikult1. august 2015, 08:24
tegelikult on nad väga lahedad. ausalt ka. omapärased aga kihvtid.
ja mulle meeldib see, et nad julgevad olla teistsugused, nad julgevad olla nemad ise!!! ja see ongi peamine. ei pea olema teiste meele järgi. ikka nii, nagu endal hea on. edu edaspidiseks ja palju tervist. seda on ikka vaja. kui tervist on, siis kõik muu tuleb juba iseenesest.
just1. august 2015, 11:28
onjah nad nii vahvad ja toredad, sellised siirad päikeselapsed