.Foto: Vida Press
Ilu ja mood
29. juuli 2015, 15:26

Kristiina Ojulandi lukskott võib oma nimest ilma jääda!?! (15)

Kuulujutud räägivad, et maailma ilmselt üks tuntuim kott, prantsuse luksusbrändi Hermès Birkini nime kandev kott, võib varsti oma maailmakuulsast nimest ilma jääda.

Birkin on vaieldamatult maailma üks luksuslikumaid ja ihaldusväärsemaid kotte, mida valmistatakse kõige eksklusiivsematest materjalidest ning mille hinnad algavad keskmiselt 14 000 eurost. Üks selline kuulub ka endise eurosaadiku, Kristiina Ojulandi, kotikollektsiooni. Kuidas tema oma koti omanikuks sai, pole teada, kuid üldiselt on Birkinid ülikõrgest hinnast hoolimata väga menukad ning ootejärjekorrad võivad olla koguni aastate pikkused. Nüüd on aga moemaja väidetavalt tõelise probleemi ees, kirjutab veebiportaal Who What Wear.

Birkin on saanud oma nime stiiliikooni ja näitleja Jane Birkini järgi. Nüüd tahtvat aga naine, et tema nimi kotilt eemaldataks. Nimelt olevat näitlejanna kõrvu jõudnud uudised, et krokodille, kelle nahka kasutatakse kõige eksklusiivsemate Birkinite tegemiseks, koheldakse ebainimlikult. Seni kuni see aga muutunud pole, soovib Jane Birkin, et kott nimetataks ümber.

Mida moemaja ette võtab, pole veel teada, kuid on väga võimalik, et ikoonkott saabki endale lähiajal uue nime.