Video: Mari Luud
Inimesed
28. juuli 2015, 12:42

ÕHTULEHE VIDEO | Lauri Saatpalu: "Loll ja nüri omakasupüüdlik kurjus on see, mis viha tekitab." (5)

Muusik Lauri Saatpalu, kes andis Pixari uues filmis "Pahupidi" oma hääle Viha tegelasele, tunnistab, et ka ta ise tunneb igapäevaselt viha nii väiksemate kui suuremate asjade vastu. 

"Oleksin äärepealt surma saanud, kui jalgsi kinno tulin! Mingi tüüp lihtsalt sõitis autoga nii "toredasti"," meenutab Saatpalu. 

Lisaks sellistele igapäevasituatsioonidele tekitavad Dagö muusikus pahameelt ka üldisemad probleemid. "Loll ja nüri omakasupüüdlik kurjus on see, mis viha tekitab. Kui sallivusest rääkida, siis sallida võib kõiki asju, aga lollust, nüridust ja kurjust ei pea salima. Ärge lootkegi, ma vihkan neid endiselt!" ütleb Saatpalu.

Universaalset viharavi tema sõnul olemas ei ole. "Mida kogenumaks sa saad, seda rohkem jõuab kohale tõenäosus, et elu ei kesta igavesti ja sealt lähtudes on väga kaval teha järeldus, et parem on mitte vihastada," arvab ta. 

"Pahupidi" esilinastub Eesti kinodes 7.augustil, kuid suuremates kinodes algavad eellinastused juba sel nädalavahetusel. Filmi peategelased on Rõõm, Hirm, Kurbus, Vastikus ja Viha, kes igaühe ajukäärude vahel asuvas "peakorteris" üksteise võidu tegutsevad. Ja rohkete nuppude ja kangide taha pääseb just see, kes parasjagu tunneb, et tema kord on pulti astuda ja... sõna võtta.