Bill CosbyFoto: Reuters / Scanpix
Inimesed
27. juuli 2015, 19:31

VAATA: Bill Cosby ohvrid avalikustasid lood ning võtsid sisse kohad New York Magazine'i kaanel (21)

New York Magazine'i värske numbri kaanel on 35 naist, kes on piisavalt julged, et jagada avalikkusega oma lugu sellest, kuidas koomik Bill Cosby neid vägistas.

Kuigi Bill Cosby poolt ära kasutatud naisi on rohkem kui 35, ei ole kõik valmis oma lugu jagama või on otsustanud vaikida. Nii sümboliseeribki esikaanel olev 36. tühi tool ülejäänud kannatajaid, kellest maailm veel midagi ei tea.

Kõik lood on äratuntavalt sarnased. Koomik pakkus neile tassi kohvi või mingit sorti alkohooli, kuhu võis olla segatud juba uimastit. Mõnel juhul pakkus ta tablette tuju tõstmiseks. Uimastite mõjul muutusid Cosby ohvrid vastupanuvõimetuteks või kaotasid lausa teadvuse. Siis Cosby neid ära kasutaski.

Näitleja Barbara Bowmani tutvus mehega 17-aastaselt. Mees pidi tutvustama talle show-maailma ja aitama karjääri edendada. Pea pooled koosoldud korrad Cosby aga uimastas ja vägistas naise.

"Ma oleksin võinud ükskõik millisel Manhattani tänaval hüüda, et mind vägistas ja uimastas Bill Cosby, aga kes oleks mind uskunud? Mitte keegi," sõnas Barbara.

Kui paljud naised vaikisid aastaid hirmust, et neid ei usuta või ei ole sellel mõtet, siis tänaseks on lood avalikud. "2005. aastal oli Bill Cosbyl veel kontroll meedia üle. 2015 on meil sotsiaalmeedia. Me ei saa kaduda. Kõik on avalik ja ei kao kunagi," tõdeb Tamara Green, kes on üks ohvritest.

Joan Tarshis, kes samuti kuulub ohvirte hulka, tõdeb suure kurvastusega, et kõige hullem oli see, et Cosby oli kõrgelt hinnatud näiteks presidentide või Oprah Winfrey silmis. "Neil polnud aimugi, milline ta tegelikult oli," sõnas Joan.

Kuigi Cosby on dokumentides oma süüd tunnistanud, eitab seda tema advokaat. Ka pole esitatud mehele veel kriminaalsüüdistust.