Viljandi folk. Curly Stringsi kontsert Foto: ANNI ÕNNELEID
Eesti uudised
27. juuli 2015, 11:48

Viljandi pärimusmuusika festival tegi uue publikurekordi (3)

Neli päeva kestnud festivali kulminatsiooniks oli pärimusmuusika aidas toimunud suur lõpumöll, kus astusid üles nii Eesti Etno noored muusikud, põhiprogrammi artistid kui erinevad festivali käigus tekkinud kooslused.

Tanavuse festivali põhiprogrammis anti üle 70 kontserdi, koos õpitubade läbiviijatega oli esinejaid kokku ligi 300. Lisaks sai arvukas publik osa viiekümnest Rohelise lava ülesastumistest, kolmest maakonnakontserdist ja kolmekümnest õpitoast.

Kõrvalprogrammi kuulusid veel filmiprogramm, väravamäng, loodusretk, pillilaat jpt. tavapärased pärimusmuusika festivali koostsiosad. Sajad inimesed võtsid osa festivaliprogrammis esimest korda kavas olnud avarongkäigust, Pimekohtingust ja Lennukitehases toimunud elektroonilise maailmamuusika ööklubist Folk Factory.

Ülekaalukalt populaarseimaks osutus seekord Curly Stringsi kontsert laupäeval Kirsimäel. Sinna ostetud piletite arv näitab, et püstitati absoluutne ühe kontserdi külastajate rekord festivali ajaloos.

Publikunumbrite poolest järgnesid reedene Zetode kontsert ja Svjata Vatra laupäevane ülesatumine. Välisartistidest oli publikurohkeim Šoti trio Levack/Stewart/Irving kontsert Kaevumäel. Suur huvi saatis ka Casey Driesseni, German Diaz'e ja Warsaw Village Bandi ülesastumisi.

Festivali piletimüügipealik hindas numbreid kokku lüües, et kui on siiani peetud rahvarohkeimaks 2013. aasta festivali, siis selle aaasta passide ja kontserdipiletite müük lubab arvata, et tänavune oli vähemalt sama rahvarohke kui mitte isegi suurem.

„Kui toona saime ostude koguarvu järgi hinnates ületatud 20 000 inimese piiri, siis tänavune piletimüüginumber oli 2013. aasta omast isegi suurem, mille järgi võiks pakkuda et ka külastajate koguarvu poolest tuli uus rekord", lausus Anu Rannu.

Korraldajad tänavad kõiki külastajaid, esinejaid, meeskonnaliikmeid, toetajaid ja ajakirjanikke ning annavad teada, et XXIV Viljandi pärimusmuusika festival toimub 28.-31. juulini 2016.