Roolijoodik. Foto on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Krimi
24. juuli 2015, 15:08

Roolijoodikust pensionäril võeti auto käest ja ta mõisteti rohkem kui aastaks trellide taha (5)

Kohus mõistis liitkaristuse korras üheks aastaks ja neljaks kuuks vangi 63-aastase Mati Tadolderi, sest mees jäi mitmendat korda vahele purjuspäi sõitmisega.

Kohus konfiskeeris Tadolderilt ka tema Opel Vectra, millega ta jäi politseinikele joobeseisundis vahele ööl vastu 7. juunit teel Tartust Jõgeva suunas.

Mehe joove oli nii suur, et politsei alustas tema suhtes kriminaalmenetlust (kriminaalmenetluse toob kaasa suurem kui 1,5-promilline joove - toim).

Alles eelmise aasta detsembris tunnistas kohus mehe süüdi samalaadse kuriteo toimepanemise eest. Toona määras kohus mehele karistuseks üldkasuliku töö ja lisakaristusena võttis aastaks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Mees oli seega juba kahel korral varem kriminaalkorras karistatud ja juunikuise kuriteo pani ta toime katseajal.

"Mehele oli varem antud võimalus oma käitumismustrit muuta, kuid ta andis ühiskonnale oma viimase teoga selge signaali selle kohta, et midagi muuta ta ei kavatse. Igal inimesel on usalduse krediit ja sel mehel on see läbi," märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Margit Pärn.

Seetõttu nõudiski prokurör eilsel kohtuistungil süüdistatavale reaalset vangistust ning talle kuuluva sõiduauto konfiskeerimist.

Kohus tunnistaski Mati Tadolderi süüdi. Liitkaristuseks määras kohus mehele ühe aasta, neli kuud ja kolm päeva reaalset vangistust ning nõustus auto konfiskeerimisega.

Kohtuotsus ei ole jõustunud.