LÕBUS MEES: Aastal 2013 esitleti Viru hotelli valuutabaaris Valve Raudnaski kirjutatud raamatut "Kuno Plaan ja Viru kringel", kus Plaan isegi rõõmsas tujus kohal oli. Viimase aasta võitles mees aga raske haigusega, millele paar päeva tagasi alla vandus. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
23. juuli 2015, 07:00

"Kuno Plaan ütles, et inimesi ega tainast ei tohi liialt tülitada." (1)

Lahkus legendaarne Viru hotelli kondiiter

Lahkus legendaarne Viru hotelli kondiiter

21. juuli varahommikul lahkus meie hulgast 83aastasena raske haiguse tagajärjel Viru hotelli legendaarne kondiiter Kuno Plaan. "Muidu oli ta ikka väga kaua täiesti sirge seljaga, sirge jutuga, aga päris viimasel aastal oli ta haige," meenutab Plaanist raamatugi kirjutanud ajakirjanik Valve Raudnask.

Kuigi paljude jaoks ei pruugi Kuno Plaani nimi midagi öelda, teatakse enamasti kuulsaid Viru hotelli kohviku kringleid. Aastal 1948 sattus Kuno tolleaegsesse kohvikusse Tallinn, kus temast sai kondiitriõpilane. Ajakiri Elukiri kirjutas aasta algul, et noormees jäi pärast pannide puhastamist veel kööki, et harjutada tordirooside tegemist. Mõne aja pärast tõusis Kuno juba meisterkondiitri staatusesse ning töötas Tallinna kohvikus 1972. aastani, misjärel teda kutsuti Viru hotelli kondiitritsehhi juhatajaks. Seal sai mehest staar – kõik, mida ta küpsetas, kadus lettidelt silmapilguga.

Edasi lugemiseks: