Inimesed

Rasmus Rändvee pääses ülikooli eksamiteta kuuele erialale: ma ei viitsinud mitte ühtegi sisseastumiseksamit teha (80)

LISA KOMMENTAAR

Välja Kutse23. juuli 2015, 02:43
Sellise suhtumise eeskujuks on need arvukad täiskasvanud, kes meediasse mahuvad. Hirm tuleb peale, kui jälle mõni meediasse mahtuv persoon teatab, et läheb uuele tööle, teda kutsub uus väljakutse. Ning ta läheb alale, millest tal mõhkugi teadmisi pole ja sageli ka huvi pole. Vaadake kasvõi, kes on valitsuses olnud ja on - ühtepuhku need, kes teemat absoluutselt ei tunne. Ja siis materdame noori inimesi, et nad ei oska eriala valida. tegelikult selles eas peaks juba oskama, huvi olema välja kujunenud.
,,,22. juuli 2015, 22:27
Rasmus, oled tubli ja arukas poiss, halbu kommentaare ja õelaid inimesi satub su teele kindlasti veel palju, aga ole neist üle. Edu nii muusikas kui ka valitud erialal!
,,,22. juuli 2015, 22:24
Rasmus, oled tubli ja arukas poiss, halbu kommentaare ja õelaid inimesi satub su teele kindlasti veel palju, aga ole neist üle. Edu nii muusikas kui ka valitud erialal!
Nuhjah22. juuli 2015, 13:09
Mulle Rändvee ei meeldi ta ei tee üldse muusikat vähemalt pole kuskil kuulnud, ta oli vist Elina Borniga finaalis, mulle Elina meeldib rohkem ja ta teeb normaalset musa kah...
ahhoi21. juuli 2015, 23:43
Mis selle artikkli mõte küll oli, kes on superstaar,see poiss on ka Eesti mõttes väga andetu aga tore,et koolidesse pääses.
Soomaalt21. juuli 2015, 22:23
dsas21. juuli 2015, 17:44
Tubli poiss! Aga minu jaoks õhkub temast midagi üleolevat, eriti, kui ta suu lahti teeb ja arvamust avaldab. Tundub nipsakas. Mehe kohta natuke homolik isegi:D
21. juuli 2015, 15:50
Huvitav, mis on artikli mõte? kas populariseerida noore hulgas seda, et tehke eksamid ära ja viige igasse koooli suvalistele erialadele avaldused kuhu sisse saate?
No see näitab pigem seda, kui otsustusvõimetu on inimene, et ei suuda gümnaasiumi lõpuks teha endale selgeks, mis teda huvitab või millele tal eeldused on.
Mingis artiklis väitis see noormees, et läheb hoopis bändikaaslastega koos Londonisse? Nii et üldse ei saa aru, milleks sellist ajma avaldatakse. Aga ÕL ...
sinu kommentaar näitab, kui elukauge sa oled21. juuli 2015, 18:14
1. Teha gümnaasiumi eksamid tasemel, et saad vabalt, ilma eksamiteta ülikooli sisse, ON TASE.
2. Peabki andma mitmesse erialasse paberid sisse, sest iial ei tea, milline on konkurss kohale.
3. See, et ta kõigisse kuude sisse sai on ka TASE.
Tubli poiss.
Lauljana ja inimesena ta mulle ei sümpatiseeri, aga ikka ütlen TUBLI
MP21. juuli 2015, 15:37
ja veel pidi teadmisi tõestama21. juuli 2015, 15:33
neli eksamit tegema
Siis oli rasmus superpoiss, kui 24 eksamit suutis teha
Paneme koheselt peaministriks, mida siin veel õppida, pole neist ükski eriti haritud, nagu elu on näidanud
Mart21. juuli 2015, 17:50
Loe pealkirja: Rasmus Rändvee pääses ülikooli eksamiteta kuuele erialale: ma ei viitsinud mitte ühtegi sisseastumiseksamit teha.
meenutab Paeti21. juuli 2015, 15:30
Lähen euroopasse, ei lähe euroopasse
Absoluutselt vale sistem
Meie ajal pidime ikka teadma, kuhu tahame
Ja pärast imestame hariduse allakäigu pärast
ei avalda muljet21. juuli 2015, 15:08
Selgelt näha, et inimene ise ka ei tea, mida ta tahab. Sellised jäävadki pendeldama, ühtki eriala reeglina ära ei lõpeta. Võtavad kohti reaalsete huviliste eest ära jne.
Palju suurema austuse on ära teeninud need noored, kes viivad end meeldivate aladega põhjalikult kurssi, vajadusel teevad lisatööd, pingutavad ja siis kandideerivadki ühte kindlasse kohta, sest näevad oma tulevikku selgemalt ning töötavad selle nimel.
Ehk siis kvantiteedi asemel kvaliteet (seda võiks nii mõnigi superstaar oma järjekordse "hiti" lintilaulmisel ka silmas pidada).
" Võtavad kohti reaalsete huviliste eest ära"21. juuli 2015, 15:43
kohta ära võtta saab jÜst selliste eest, kelle eest tulebki koht ära võtta!
need sinu nn reaalsed huvilised ongi tõrjutavad, ta võib ju kursis olla, aga hindeid ei suutnud kursiga vastavusse viia ja süüdi pole kindlasti keegi teine :), vaid ikka see TÕRJUTU ise.
ei avalda muljet21. juuli 2015, 16:44
Hinded ei peegelda kohe kuidagi inimeste tegelikku võimekust ja huvi mingi valdkonnaga süvitsi tegeleda. Vaid osa väga heade hinnetega on ka väga töökad. Suurem osa siiski looduse poolt antud väga hea mäluga ja sageli nad ei oska õppida (ise ka selline, et kõik hinded tulid ülilihtsalt ja kannatas oskus töötada).
Pigem ongi meil see probleem, et need, kel hinded ülisuurepärased, ei suuda leida tõsiselt meeldivat ala ja mitmekülgne tugevus võib mingil hetkel kahjuks tulla. Ise kuulsin omal ajal kõigilt, mida ikka õppima peaks minema. Tark - äkki meditsiini. Matemaatika lihtne - no vaata hoopis TTÜ poole. Mine majandust-juurat jne, sest see kõik toob hirmsasti raha sisse.
Kirg oli aga hoopis teise ala suhtes ja sinna sai ka kõigi pettumuseks mindud. Ei ole rikas ja kuulus, aga oma eriala ja töö üle väga õnnelik.
Reaalsed huvilised ei ole tõrjutavad. Need on inimesed, kel ehk pea pole nii lahtine, aga töökust ehk isegi rohkem. Need on inimesed, kel võib olla kordades rohkem eesmärgikindlust kui sellisel "ise-ka-ei-tea-mis-tahan" erialade vahel pendeldajal. Võimalik ka, et loomult on neil "tõrjututel" rohkem eeldusi ja ehk isegi praktilisi oskuseid antud erialal töötamiseks. Mis sellest, et akadeemiline võimekus nii kõrge pole.
tiramiisu21. juuli 2015, 18:02
Mis kriteeriumeid eiavaldamuljetmõtiskleja siis välja pakub. Mille alusel saaks teha nii, et ebahuvilised ei võtaks reaalsete huviliste eest kohti ära? Juba see "kohti ära" on absurdne, sest õpitava eriala saab valida ikka ühe ja ülejäänute osas jääb koht vabaks.
Aga mis oleks argument, mis määraks gümnaasiumilõpetajate huvi ja missuguste mõõtmiste alusel? Tahaks näiteks saada lauljaks ja töötan selle nimel kõvasti. Enda arust laulan paremini kui Rasmus, aga seda pole veel märgata kuna mikker on ebakvaliteetne. Andke mulle samasugune mikrofon, millesse laulab Rasmus ja te alles näete kuidas tuleb tööd tehes ning pühendudes briljantne result. Uskuge, mul oli laulmine koolis puhas 5.. ma teen selle nimel, et lauljaks saada hulga rohkem tööd kut Rasmus.
.
Kas Facelift Deer peaks seejärel ka solisti vahetama? Äkki!?
Eestis ei ole superstaare!21. juuli 2015, 13:43
Konnatiigi superstaar, kellest pole viimasel ajal eritu midagi kuulda. Tõelised superstaarid sirguvad suurriikidest, kellel on nii raha ja kuulsust ja seda üle maailma!
no ei ole, ei ole21. juuli 2015, 14:06
meil on ainult superstaar-kommentaatorid, hakkas kergem? ajab ikka kopsu üle maksa küll, laulab teine ja ülikoolide valik ka veel ületab tavakommentaatori võimalused:)
Siki21. juuli 2015, 12:46
Teiste erialadega olgu kuidas on, aga arstiks saada tahtjad võiks enne ikka väga tõsiselt mõelda, kas tegemist on sügava huvi ja hoolimisega inimeste vastu või lihtsalt populaarsele erialale sissesaamise sooviga. Arst PEAB omama ka missioonitunnet , ilma temast head arsti nagunii ei tule. Liiga sageli võib kohata arste , kel küll ehk teadmised ongi , kuid puudu jääb empaatiast ning austusest elu ja inimeste vastu .
!21. juuli 2015, 13:20
Ja leian ka veel seda, et mingi piir peab olema ka sisseastumistel nii nagu seda on mujal maailmas. Kindel järjestus nagu näiteks Soomes. Max 5 eriala, eri koolid ja järjestuses valik 1-5. See tagab ka teistele noortele selle, et kui kellegil on esimene valik näiteks arst, siis ta selle ka saab, mitte see kes valimatult loobib oma pabereid eri koolidesse. Õppigu siis nii hästi, kui tahes. See ei anna õigus lammutada. Arst jurist muusik-no ikka väga erinev valik ja sealt sellised missioonitundeta ja tundetud lollid paberimäärijad sünnivadki. Ega hea gymnaasiumitunnistus ei tähenda veel seda, et suudad teha tööd sama hästi viiel erineval erialal.
Inger21. juuli 2015, 14:00
Väga hästi öeldud. Pealegi arsti eriala pole sugugi lihtne. Õpiaeg on raske, kuid töö arstina veel raskem.
.21. juuli 2015, 12:17
No milleks te nokite kõige kallal? :D Naerma ajab.
eks ole :)21. juuli 2015, 12:31
kõigiti kena poiss, kommenteerijaist laulab kindlasti paremini, gümnaasiumi lõpetas nii et 6 kõgkooli on valmis edasi harima, aga ikka leidub - "kas me siis sellist tahtsime?", olgu see vabariik, valitsus või muidu ettejääv kaaskodanik.
suss21. juuli 2015, 11:53
Mitte mingisugust raha pole vaja ,et ülikooli saada.Ise kandideerisin 4 erialale .Olen lõpetanud Kutsehariduskeskuse ning sain ka 4 sisse .Väga halb on kuulda kuidas eestlased kiruvad ,oi nii kui nii maksis raha ..ta on lihtsalt loll jne .Häbenege.Tuleb vaeva näha ja kõik on saavutatav :)Kandideerisin 4-le kohale kuna kõik need erialad huvitavad mind ,kuid valiku tegin...Ja need ,kes ütlevad te võtate meie kohad ära ei võta ,me loobume enda kohast ja teie saate selle koha!Igal juhul päikest ja rõõmasat päeva!
issand.....21. juuli 2015, 11:50
Jätke see Rändvee promomine ükskord,nagu ta oleks ainuke andekas noor inimene.
Õhtulehele21. juuli 2015, 11:00
"Eesti otsib superstaari" saates osalenud noor laulja pole superstaar. Tõelised superstaarid on Anne Veski, Ivo Linna, Heidy Tamme ja teised. Lauljad, kes on estraadil onud aastakümneid.
best-before21. juuli 2015, 11:44
aeg ei seisa, oh, ei seisa. igal ajal omad lemmikud ja lemmikuid määrav kuulajaskond, minu lemmik oli Artur Rinne :), ei ole enam Rinnet ja meidki pole enam kuigi palju...vahepeal ei pandud Arturit nimekski, nüüd on nimi jälle kõlama hakanud, paraku, eestimaalaste hulgas, pole välistatud et Arturid ka Rasmustele uuesti koha kätte näitavad :)
vahva21. juuli 2015, 10:57
nii andekas noormees siis.
aa21. juuli 2015, 10:57
Suht tüüpiline Eesti noor, kes üritab võimalikult paljudesse koolidesse või/ja erialadesse kandideerida. Vähemalt, et kõrgkooli sisse saaks, eriala väga ei huvitagi. Miks? Miks ei valita välja 1-2 eriala, mis sulle meeldivad ja kuhu üritad kandideerida. Mis kasu on erialast, mis sulle tegelikult nii väga huvi ei pakugi? Kas kõrghariduse omandamine, vahet pole mis erialal, on kohustus?
21. juuli 2015, 11:57
Magnus21. juuli 2015, 10:43
Veel parem, ta hakkab poliitikuks! Seepärst Eesti elu ongi P:::RSSES!
Teie Lenin21. juuli 2015, 10:55
Kõik võim proletariaadi diktatuurile! Maha kõrgkoolidega
mnjah21. juuli 2015, 10:35
pole kuulnudki sellisest lauljast ;) ja jutt , et ei viitsinud...no andke andeks, kas see on arukas jutt
Anni21. juuli 2015, 13:38
Sama siin! Ma kohe ei salli sõna VIITSIMA. Või kasutatakse seda väga vääralt? Eeldan, et edukalt gümnaasiumi lõpetanud noor inimene on ikka selle nimel pisutki töötanud....ja siis ta lajatab "ma ei VIITSINUD eksameid sooritada!". Ühel ajal, kuskil tulevikus, seesama noor kirurg (näiteks) lihtsalt ei viitsi patsienti opereerida ja....Muideks,ma polegi erandlikult "allergiline" selle sõna suhtes, samuti suhtus sellesse sõnasse Salme Reek....Aga võimalik, et olen selleks liig vana ja ei saa aru tänapäevasest kõnepruugist.
G21. juuli 2015, 10:26
Kui arusaamatu "laulja" sama arusaamatu plämagi tuleb suust välja !
Lõpetamata21. juuli 2015, 10:22
Olen pannud tähele, et kõrgkoolis peab ikka õppima ka. Aga siin juba alguses ei viitsi......
21. juuli 2015, 10:55
sa vist kõrgkoolis pole käinud
nuujahh21. juuli 2015, 10:21
aga need kes sisse said võiks need valikud kuhu ei lähe kohe tühistada et pingereas järgmised saax attendida, tundub et osad ebapopulaarsed erialad jäävad see aasta ilma ühegi tudengita.
Magnus21. juuli 2015, 09:34
Kui palju selle "vunderkindi" emme-issi pappi välja käinud on???!!!
Igatahes tulevikus temasuguse arsti, kes EI VIITSI eksameid teha juurde EI LÄHE!
Inimesed, jätke nüüd see nimi meelde!
21. juuli 2015, 10:09
Millest te aru ei saa tal ei ole vaja eksamei juurde teha, et nendele erialadele õppima pääseda :D Muude erialade jaoks vajaks ta lisa eksameid :D Aga nuh eestlaste värk ikka vaja hambad sisse lüüa kui kutt teeb midagi hästi :D
Magnus21. juuli 2015, 10:18
Ära targuta siin ilma eksamiteta ja kuuele erialale saaks AINULT korraliku pappi eest!
Milleks temal siis oli vaja kuuele erialale kandideerida, kui ta nii tubli oleks. Tavaliselt mitmele erialale dokumente sisse antakse igaks juhuks kui sisseastuja EI OLE PIISAVALT OMA TEADMISTES KINDEL!
Kui ta nii tubli on, valigu midagi üht kindlalt nagu arstiteaduskond või õigusteadus ja mitte kuus korraga!
21. juuli 2015, 10:41
Kandideerisin samuti väga mitmele erialale, ei teinud ühtegi sisseastumiseksamit, sain igale poole sisse ja ei maksnud mitte midagi selle eest. Miks nii palju erialasid? Sest ma ei olnud kindel, millistele ma sisse saan ja millistes ülikoolides ma endale huvi pakkuvaid alasid õppida tahan. Ei tea küll kellele see Rasmus maksma peakski, et oma eksamid hästi tehtud saaks? Kahele juhuslikult valitud kontrollijale? Kui vähegi viitsida, siis saab Eestis igale poole sisse ja selleks ei pea mingi imelaps või paksu rahakotiga tüüp olema. Praegu on näiteks viimase vastuvõetu punktid Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas 79,5. Vastuvõtu tingimuste järgi tähendab see, et viimane sissesaaja (hetkel) pidi tegema matemaatika laia keskmiselt ~70-le ja eesti keele eksami samuti ~70 punktile. Selliseid punkte on tegelikult küllaltki lihtne saada.
21. juuli 2015, 10:59
Asjata seletad, 10:41, Magnus elab mõttes sügavas vene ajas ja sealt välja tulla ei kavatse
21. juuli 2015, 11:46
Vabandage ei ole vaja mitte mingisugust pappi ,et kuuele erialale kndideerida!!!Ja ka sisse saada!Ise lõpetasin Kutsehariduskeskuse keskharidusega ja kandideerisin 4 ülikooli..Kõikidesse sain sisse!Tuleb vaeva näha !Ja mis see teie asi n kui paljudesse võit mis erialadele ta kandideeris..See on iga inimese enda teha.Mul on tuttav kes lõpetas 12 klassi aga sisse ei saanud ,kõik oleneb inimesest kuidas suhelda oskad j muidugi ka hindeded!Päikest ja vähem viha .
aiai21. juuli 2015, 18:56
aga näed, kirjutada sa ikka ei oska...
Magnus21. juuli 2015, 19:23
No siis nii nagu teie siin kirjutate kommenteerijad 10:59 ja 11:46, siis Eestis saab kõrgkooli pea IGA LOLL!
Ka raha eest saabki ilma eksamiteta ja ilma konkursita, kuna kõrgkoolidel raha ikka on vaja ja seda saab rikkurite võsukeste kaudu.
Mis puutub "Vene aega" muide siis anti väga head haridust ja kõrgkoolidesse selleks et sisse saada oli vaja korralikult pingutada! Siis kui "ei viitsi" kõrgkooli kas ei saanud sisse või ei lõpetanud!
pappi põld vaja välja käijagi :D21. juuli 2015, 10:15
"sistem" on sihuke, sisse saab gümnaasiumi lõpueksamite alusel, poisi tulemused on sellised et 6 kooli on valmis teda vastu võtma.
21. juuli 2015, 10:16
ei olnud mõtet teha. riigikad läksid niigi hästi
mõttetu on eksamit eksami pärast teha.
selliste juurde ei julgeks minna, kes riigieksameid teinud ja siis veel ülikoolis ka sisseastumiseks eksameid teinud.
21. juuli 2015, 10:19
Mis pappi? Mille eest`? Täitsa loll ja teised kah takka.
M21. juuli 2015, 09:30
Milline imelaps...teist sellist vist Eestis pole.....aga kräunuda oskab kui "märtsikass"...ausalt,justkui "märtsikass" !
Järgmine uudis21. juuli 2015, 09:30
Ma ei viitsi ülikoolis käia ja õppima hakata.
Aga21. juuli 2015, 10:31
günekoloogiks tahaks küll saada :)!
M21. juuli 2015, 09:27
Milline imelaps....teist sellist vist Eestis pole.....aga kräunuda oskab,kui "märtsikass" ! No ausalt !
Marju21. juuli 2015, 08:51
SAIS nimekirjas küll ei näe teda ei arstis ega õigusteaduses.
Magnus21. juuli 2015, 09:58
Noh arstiks ta saab vast fakultatiivselt!
21. juuli 2015, 10:21
kui ta sinna ei lähe, miks ta peaks olema
21. juuli 2015, 10:31
Xxx Xxx
võib ka seal olla
21. juuli 2015, 16:09
nüüd on juba eriala valik tehtud ju? ta valis:
Rändvee, Rasmus Simon Tallinna Tehnikaülikool Ärindus TABB
meeletu viha ja kadedus, mis kommentaatorites on21. juuli 2015, 08:44
ilmselt on tegemist kadedusega. no kuidas on võimalik, et keegi ülikooli saab. võib olla mõni ise ei saanud või mõne kommentaatori võsuke ei saanud. nüüd on siis leilis, et kuidas teine saab.
ei maksa ennast ärritada. las ta saab ja olla.
teie elage oma täisväärtuslikku elu edasi ja ärge õelutsege ega vaneake. see ei vii kuhugi.
Kas21. juuli 2015, 08:20
ikkagi mingit loogilist piirangut pole neil erialadel? Vōiks ju siis kōikidele anda avaldus, miks ainult kuus?!
irw21. juuli 2015, 08:18
kui sul on ajud ja mingid normaalsed punktid riigieksamitelt siis nii see käibki. näit. mingil ajal juurasse astudes võisid end kindlalt tunda vaid sel juhul kui sul 2 eksamit olid 100 p. ja muud 2 ka vähemalt 93 -95 p juures. igasuguste muude kombinatsioonidega võid välja jääda - seepärast peab ressurssi olema ning dokumente viiaksegi 5-6 erialale ning siis selgub palju sa ise kusagil välja kannatad.
supp21. juuli 2015, 08:11
peedisupp frikadellidega...
supp21. juuli 2015, 08:11
peedisupp frikadellidega...
L@SSIE21. juuli 2015, 08:08
Ülikoolidesse on jõudnud "demograafiline kriis," 90ndate alguse väikese sündivuse aegsed lapsed on parimas ülikoolieas. Vähene sobivas eas laste arv ei täida enam ülikoolikohti, mida paraku hoitakse nõuka aja tasemel. Praegu saab ülikooli igaüks sisse...
21. juuli 2015, 09:05
Ah tõesti või, ära sina räägi?
21. juuli 2015, 11:01
oii, milline avastus, ja vist nt Taani samuti nõuka aja tasemel, seal samuti saab igaüks sisse
ohjah21. juuli 2015, 07:59
Õnnetu laps, ei teagi, mille poole püüdleb, annaks jumal, et temast arsti ei voolita.
21. juuli 2015, 08:14
kummaline, kuidas sa midagi sellist küll väita saad?
fenominaalsed aselgeltnägijate anned nendel eestlastel21. juuli 2015, 11:02
vähemalt 13 täpselt teavad, milleks ta on võimeline
Rasmus Rasmusele21. juuli 2015, 07:34
ja see ongi nüüd siis tema uus nimi?
tere hommikust õhtuleht. alles teisipäev, teie aga juba upakil.
rks21. juuli 2015, 07:23
Ann21. juuli 2015, 07:19
Huvitav, kas tal on siis täiesti ükskõik, mida ta õpib, et kuuele erialale kandideeris? Et kui arstiks ei saa, hakkab advokaadiks? See küll erilist tarkust ei näita, ebaküpsust pigem.
21. juuli 2015, 07:36
tänapäeval viiaksegi paberid mitmesse kohta. et kui ühte ei saa, siis lähen teise. tagataskus peab ka variant olema. loomulikult tahab ühte rohkem kui teisi, aga kui sinna on kõva konkurss, siis tuleb ju kuhugi mujale panustada. aga mõtle kui õnnelikud on need viis eriala, kus ta ära kukub. keegi on seal kindlasti joone all ja ootab, et kui keegi lahkub, siis tema saab sisse.
mina ei õelutseks ebaküpsuse kallal. tark inimene mõtleb ikka mitu käiku ette, kui üks ei rakendu, siis rakendub teine.
21. juuli 2015, 11:01
Saan aru, kui ta kandideerib max 2 erialale... Kuid kuuele täiesti erinevale erialale... See näitab, et ei tea, mida ta õppida tahab. Peaasi, et kõrgkooli pääseks.
21. juuli 2015, 11:59
kust tal oli teada et igal pool võetake vastu
Külli21. juuli 2015, 08:48
Kui paljud keskkooli lõpetajad teavad, mida nad TEGELIKULT teha tahavad. Nad ju lapsed alles.
Külli21. juuli 2015, 08:49
Keskkooli lapsed ongi päris elu mõttes veel ebaküpsed
?21. juuli 2015, 10:22
St - küpsed ülikooli ei lähe?
22. juuli 2015, 09:54
Riigikogu oskavad valida aga oma edasist elu mitte.