Inimesed

Paul ei oska nooti lugeda! (10)

LISA KOMMENTAAR

To höhh 22. juuli 2015, 01:13
Vabandan oma võhiklikkust, aga ma ei saa midagi aru. Küll aga suudan hea muusika meelde jätta, lugu mis ei jää meelde ,ei ole kuulamist väärt . Kahju ,et noodi lugemist ei teinud omal-ajal endale selgeks, oskaks ka kaasa kirjutada.
Üldjuhul, hea laulu või viisi tunneb ära kui natuke erineb teistest lauludest, viisidest ja on justkui sammukese ajast ees.
Hommikul, autoga sõites kuulasin raadiost ,vana head Ace of base` i mis oli uuenduskuuri läbinud ja oli tõsine pettumus, lisasid loole ainult laenatud helid ja kogu lugu(minu arvamus).
Olen jõudnud arvamusele, kes tahab muusikat tehes kuulsaks saada , peab 1. tegema oma loo, mis erineb teistest 2. Kui kuulus oled võid alles coveritega rihma lõdvaks lasta.
E.v.L.h.21. juuli 2015, 23:42
aga21. juuli 2015, 22:15
Macca on legend ja seda igaveseks,ningseda ühe jalaga tädi ei mäleta mitte keegi.
sel puujalaga hooral on ikka ütlemist.tegelikult armas temast21. juuli 2015, 16:43
puujalg tegi tema hääle mehe hjaaleks ja ta on laulnud Pauli eest kah. Aastatid laulnud ja mänginud pilli.
Kes oleks Paul ilma selle puujala hea südameta.
sel puujalaga hooral on ikka ütlemist.tegelikult armas temast21. juuli 2015, 16:43
puujalg tegi tema hääle mehe hjaaleks ja ta on laulnud Pauli eest kah. Aastatid laulnud ja mänginud pilli.
Kes oleks Paul ilma selle puujala hea südameta.
Radist, endine basskitarrist21. juuli 2015, 14:10
Vaat see on uudis! Valdab ju Paul McCartney vabalt nii kitarri kui klaverit. Aga kas see noot alati nii tähtis ongi? Mängida saab ka akordi aplikatuurilt.
Näiteks algab mingi rahvalik süldilugu C-duuris. Bass alustab siis -G.B#.B/ ja jätkab CG/CG/... Seda nimetatakse mängimiseks "kuulmise järgi". Lõpuks kinnistub partii mällu.
Küll aga ei tee nooditundmine paha täiesti uue meloodia omandamisel. Pole ju varem kuulmata viisist aru saamiseks muid abimehi, kui instrument süles ja täpid joonestikul. Vaat see on juba tiba keerulisem!
üldiselt21. juuli 2015, 18:14
oli teada et nad ei tundnud noote aga se on rohkem poos ja mugavus ilmselt
makale õpetas onu klaverit bändides ei kasutata noote eriti parimal juhul duurimärgid
höhh21. juuli 2015, 18:39
Need noodid G.B#.B ehk peaksid olema siis sol, si diees ja si. Kas si dieesi mitte ei saa olla c helistikus, sest si ja do vahe on ainult pooltooni, seega pooltooni kõrgem teeb kokkuvõtteks do?
Radist22. juuli 2015, 00:03
Sul on õigus, hõhh - ajasin bemolli ja dieesi segi. Õige on tõesti sol, si-bemoll, si. Üldse mäletan ma nooditähistusi kooliajast kehvasti. Seega pole imestada, et praktikuna tarka panna üritades lõpuks armetult vahele jäin :)
no21. juuli 2015, 13:45
ja siis?Meil ei oska "superstaarid" lauldagi, noodilugemisest rääkimata...