Video: Aldo Luud
Saund
17. juuli 2015, 20:05

ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | Scooteri pealik H.P. Baxxter: eestlased on peoloomad! (14)

Reede õhtul Tartu lauluväljakul esinev Saksamaa tantsumuusika fenomeni Scooter solist H. P. Baxxter ütles Õhtulehele antud intervjuus, et eestlased on tõelised peoloomad ja Scooter on iga Eestis esinemist nautinud.

Eile kolmveerand viie paiku õhtupoolikul maabus – 45 minutilise hilinemisega! – Tartu lennuväljal eralennuk, mille kõhust kougiti kõigepealt välja umbes meetripikkune punane vaip. Sellele marssisid siis H. P. Baxxter, Phil Speiser ja Michael Simon ehk Saks tantsu- ja tehnomuusika ansambel Scooter.

Vaiba ees peatusid kohe kaks Mercedest, kuhu bänd end koos kaasavaraga sisse istutas, et nautida mugavalt teekonda lennujaama ootesaali. Tartu lennujaamas parajasti Helsingisse sõitu oodanud reisijad kergitasid üllatunult pilgud nutitelefonidelt menubändi suunas.

Viimati lammutas Scooter Maarjamaa pinnal 2009. aastal, mil mehed andsid kontserdi Haapsalus. Baxxter tunnistas hoolikalt sõnu valides, et suudab küll meenutada fakti: kuus aastat tagasi esinesime Eestis, kuid vahepeal on bändil olnud nii palju kontserte, et täpsemad mälestused toonasest šõust on tuhmunud. "Ma mäletan ainult, et see oli hea," ütles ta ja hakkas enda tehtud komplimendi peale koos teiste bändiliikmetega sundimatult naerma.

Õhtuseks kontserdiks Tartu lauluväljakul lubas Baxxter suurejoonelist etendust bändi parimate hittidega. Küsimusele, kas eestlased on tema arvates suured pidutsejad, vastas Baxxter, et loomulikult: "Nad on tõelised peoloomad! Me naudime alati siia tulekut. Seni on iga siin tehtud šõu olnud suurepärane ja ma olen kindel, et täna õhtul läheb samamoodi."

Scooter on tegev olnud alates 1993. aastast. Kaua härrad veel püünel vastu peavad? "Seda ei tea kunagi ette. Ma arvan, et võib-olla viis, võib-olla kümme aastat, oleneb. Mul pole õrna aimugi. Seni on kõik lahe olnud. Me salvestasime uue albumi, mis ilmub järgmisel talvel ja oleme siis jälle tuuril. See läheb muudkui edasi ja edasi," selgitas Baxxter, kuidas käib bänditegu.

Scooter saabus Eestisse sel nädalavahetusel Lõuna-Eesti teedel sõidetava Rally Estonia raames. Baxxter kommenteeris, muide, et tema esimeseks autoks oli vana hea põrnikas – Volkswagen Beetle. Kohe pärast südaööd lõppevat kontserti mehed Hamburgi tagasi ei põruta, vaid jäävad Eestisse laupäeva pärastlõunani. „Seega jääb meil aega söömas käia või näiteks rallit vaadata," arutles Baxxter eile.

Eestis sage külaline
 
Scooter on lasknud korduvalt oma tehnomuusikal Eestis mürtsuda. Esmakülastus leidis aset juba 1996. aasta kevadel, kui nad jõudsid siia tuuriga "Our Happy Hardcore“. Toona klubis Hollywood toimunud kontserdile kõik soovijad sisse ei mahtunud.
 
Aasta hiljem, 1997. aasta kevadel, esines Scooter Linnahalli jäähallis ja ka seda kontserti iseloomustasid piletite nappus ning kõrgendatud meeleolu ja tähelepanu. Veel on Scooter astunud Eestis üles 1998. ja 1999. aastal. Viimati esines bänd siinmail 2009. aastal Haapsalus.
 
1993. aastal tantsubiiti kütma hakanud  Scooter on praeguseks müünud rohkem kui 31 miljonit plaati ja korjanud kokku üle 80 muusikaauhinna.