C-JamFoto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
9. juuli 2015, 17:07

C-Jam muudab päikseloojangud eriliseks

C-Jami suure suvetuuri „Crazy Cellos” päikseloojangukontserdid jõuavad vabaõhulavadele, kirikutesse, mõisatesse, taludesse, terrassidele ja aedadesse üle Eesti ning isegi piiri taha.

Üle kümne aasta koos mänginud pillimeeste nelik esineb tänavu 24 Eestimaa paigas, tuuriga jõutakse ka lõunanaabrite juurde Jūrmalasse ning lõpetuseks sõidetakse üle lahe Helsingi Aleksandri teatrisse. Kollektiivi muusika on nagu ikka lai, kuuleb varem kuuldud ja värskemat klassikat ja poprokki. Kirev valik ulatub maailma muusikaliteratuuri paremikust alates AC/DC-st Muse’ini välja.

C-Jami koosseisus musitseerivad Pärt Tarvas, Tõnu Jõesaar, Margus Uus ja Levi-Danel Mägila. Jõesaar on tänavuses koosseisus uus, ta asendab Andreas Lendi. C-Jam on mänginud kõikvõimalikes kohtades, näiteks allveelaeva külgpontoonil, koopas ja meteoriidikraatris, rannal ja Moskva kesklinnas, mäeveerul ja suurimates kontserdisaalides. C-Jam on külastanud Saksamaad, Belgiat, Taanit, Venemaad jm, mullu tehti Hiina tuur.

„Tšello on üks väheseid pille, millel on olemas sisuliselt kogu loo mängimiseks vaja minev diapasoon ning mis ei ole liiga kohmakas. Võimaldab ju pill hea tahtmise korral mängida ka Paganini kapriise. Seega on see unikaalne võimalus teha sellist muusikat, nagu täpselt soovid – pole mingeid piire,” kinnitab C-Jami liige Pärt Tarvas.

Kontserte jagub üle Eesti, 16. juulil esinevad nad Tartus Hansa hoovis, 23. juulil Tallinnas Al Bastione suveaias ja 25. juulil Pärnus Steineri aias.